Legg limet ut på et lite stykke om gangen, og fordel det jevnt med et pussebrett som har tannsparkel på den ene siden.Jevn så ut med tannsparkelen. Det er viktig at tannsparkelens tenner har riktig høyde.

Det kan du teste ved å trykke flisen ned i limet når du har brukt tannsparkelen. Ta flisen opp igjen og se om 80 prosent av baksiden er dekket med lim.

Er den ikke det, er sparkelens tenner for små. Når man, som her, ønsker flisene lagt diagonalt, er det noe mer tilpasningsarbeid som må til enn hvis flisene skulle ligget rektangulært.

Det må måles meget nøyaktig og skjæres mange fliser. En god fliskutter, som denne, har en påsatt innstillbar vinkel, så man er helt sikker på å få skåret riktig – hver gang. Til små, fine utskjæringer er det en fordel å ha en elektrisk fliseskjærer.

Nå er flisene lagt, og etter et døgns tørking er de klare til fuging. Fugemassen blandes med vann, så den er ganske tynn.

Her har man valgt en sort fugemasse, som jevnes ut med et fugebrett. Brettet reingjøres jevnlig med vann, og gulvet reingjøres. Bruk gjerne et brett med svamp under. Når alt er fuget, reingjøres det igjen, og jobben avsluttes med at gulvet vaskes av så alle rester av fugemasse er helt borte.