Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Glassfiberstrie uten buler

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Når du setter opp glassfiberstrie lønner det seg ikke å spare på tapelimet, eller å bruke feil rull til limet. Det kan gi buler og uregelmessigheter, og resultatet blir sjelden særlig fint.

Vanskelighetsgrad
Tidsforbruk
10 minutter
Pris
0 kroner
Buler i glassfiberstrien

Intro

Hvis det har gått litt for fort når du har smurt tapetlim på veggen, eller du har brukt for lite lim, kan glassfiberstrie fort komme til å bule ut. Heldigvis kan problemet løses både raskt og smertefritt - og er du litt nøye, vil en slik reparasjon ikke være synlig for det blotte øye.

Til en annen gang kan du heller huske på at det ikke lønner seg å smøre på lim på veggen til flere lengder om gangen. Da risikerer du at limet tørker før du rekker å sette opp alle lengdene, med den følgen at du får stygge buler på veggen. Og bruker du en korthåret, slitt malerull, er du også nesten sikker på å få problem, fordi den ikke kan “bære” nok lim.

Veiledning

Slik gjør du

Låst innhold

Logg inn eller kjøp tilgang tilgang til å lese dette avsnittet

1

Start med et loddrett snitt langs en tråd i strien. Snittet skal være minst 5 cm lenger enn bulen - i alle retninger. Skjær vannrett på samme måte, slik at det dannes et kryss i strien - dermed blir reparasjonen tilnærmet usynlig.

2

Nå kan du forsiktig bøye ut de fire flikene i krysset. Bruk eventuelt spissen på hobbykniven, den gjør det enklere å få tak uten at snittet blir skadet.

3

Smør lim på flikene med en pensel. Hold forsiktig fast i én flik om gangen, og ikke spar på limet. Pass igjen på at du ikke skader de skarpe kantene så de fliser seg opp.

4

Trykk snittet godt på plass med en gummirull. Men pass på ikke å trykke for hardt, slik at rullen sklir og dermed også får krysset til å skli. Tørk eventuelt overskytende lim av med en ren fille, og la limet tørke til neste dag.

5

Når limet er tørt, kan du male over reparasjonen slik at den ikke synes. Hvis du utfører reparasjonen med en gang på en nymalt vegg, kan du fint klare deg med bare å flekkmale oppå.

Tidsforbruk

10 minutter + tørketid

Pris

Forutsatt at du har tapetlim til overs fra oppsettingen, koster dette ingenting.

Vanskelighetsgrad

Det krever ikke stort å fjerne stygge buler i strien.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake