Tradisjoner og erfaringer har skapt et bredt utvalg av flotte og godt fungerende trekledninger, der alle beskytter både huset ditt og andre bygninger mot vær og vind.Når du velger type, handler det ofte om smak og behag, men i tillegg skal valget harmonere med bebyggelsen rundt.

En runde i nabolaget kan hjelpe deg å velge riktig kledning. Eller så kan du holde deg til den kledningstypen som passer landsdelen du bor i. Tradisjonene er nemlig forskjellige fra sted til sted. Funksjonsmessige egenskaper må også vurderes.

For eksempel er det enkelt å bytte ut den nederste delen av veggen på liggende kledninger. Det er en fordel i fuktige strøk, for eksempel på vestlandet. Vedlikeholdet er også greit å tenke på – vedlikeholdsfri trekledning finnes nemlig ikke.

I større eller mindre grad må den vaskes, oljes, beises eller males. Uansett hva du velger, er det greit å ha noen grunnleggende kunnskaper om forskjellige trekledninger før du bestemmer deg. Dette hjelper vi deg med i denne guiden. Lykke til med valget.