Har forkantbordene blitt triste å se på, trenger vinduene en oppfriskning eller ser de gamle trehagemøblene ut som om de er klare til å bli kastet på søppeldynga? Da trenger du å ta fatt i penselen og finne trebeskyttelsen.

Trebeskyttelse er nemlig viktig når du skal sikre treverket ditt utendørs så lang levetid som mulig. Og et nytt lag olje eller trebeskyttelse kan i de fleste tilfeller få treverket ditt til å fremstå som nytt igjen.

Last ned det store temaet om maling av treverk utendørs, og spar tid, penger og slit neste gang du skal male utendørs.

Det er mange ting å ta hensyn til før du går i gang med å male treverket ditt utendørs. Selv små detaljer kan være skyld i at hele malearbeidet ditt kan gå galt, og at du i verste fall må begynne forfra med malepenselen. Det er både dyrt og slitsomt.

Derfor har vi samlet et stort tema om maling av treverk utendørs, hvor vi har samlet alt du trenger å vite før du går i gang med malearbeidet.

LES OGSÅ: Derfor skal du ha en fuktighetsmåler

Dette får du i vårt store tema om maling av treverk utendørs

Velg den riktige trebeskyttelsen
Vi viser deg hva du trenger å ta hensyn til når du skal velge trebeskyttelse, og hvilken type trebeskyttelse som beskytter treverket ditt best.

Slik sjekker du om treet trenger trebeskyttelse
Hvordan vet du om treet ditt trenger trebeskyttelse? Vi viser deg tre enkle metoder, slik at du ikke er i tvil.

Spar tid med å sprøytemale
Skal du sprøytemale eller ikke? Sprøytepistolene har blitt moderne, og krever ikke lenger samme grad av tildekking. Vi viser deg hvordan og når du skal sprøytemale treverket ditt.

Gi hagemøblene fem år til
Med litt kjærlighet og en god del olje, blir de triste hagemøblene så godt som nye. Vi viser deg hvordan du gjør en quickfix med hagemøblene, og hvordan du går mer grundig til verks.

Mal vinduene slik at de holder i mange år
Det krever tålmodighet og nøyaktighet å male vinduer, derfor kan du like greit gjøre det ordentlig den første gangen. Med veiledningen vår er du sikker på at det går mange før du trenger å male vinduene igjen.

Utover dette kan du også lese om hvilket verktøy som er lurt å ha når du skal male treverk, hvilken overflatebehandling de typiske maleoppgavene krever, og hva du må ta hensyn til slik at malearbeidet ikke ender med å være forgjeves.