Noen gulvbehandlinger egner seg best til kjøkkenet, andre til stua. Vi avslører vinnerne i hvert av rommene i huset.

Nyslipte tregulv er flotte, men sårbare. De blir veldig fort både slitte og skitne. Derfor skal gulvene ha en overflatebehandling før du tar dem i bruk. Men hvilket middel er best? Det avgjøres i høy grad av hvor i huset gulvet ligger. De forskjellige behandlingene har sine sterke og svake sider, og utfordringene i et soverom eller ei stue, er ikke de samme som på kjøkkenet eller i entreen.

Vi kårer den beste trebeskyttelsen til hvert rom

Dessuten er det forskjell på hvor mye gulvene utsettes for, alt etter hvem som bor i huset. Det rolige ekteparet, som rutinemessig vasker gulvene en gang i uken, kan fint ha såpebehandlede gulv i alle rom, mens en aktiv barnefamilie bør velge en robust omgang med voks, i hvert fall i de rommene der det er mest trafikk.

Vi gjennomgår alle behandlingene, og kårer de tre beste valgene til hvert rom. Lutbehandling er ikke med i oversikten vår, da det ikke gir nok beskyttelse i seg selv. Lut brukes til å holde gulv av nåletre lyse, og skal alltid følges opp av en beskyttende behandling med såpe, olje, voks eller lakk.

Last ned hele artikkelen og se hvilken overflatebehandling som er best i de enkelte rommene.