Har du laget Norges BESTE gjør det selv-prosjekt 2022?

Gjør Det Selv og SKIL er på jakt etter Norges BESTE gjør det selv-prosjekt 2022, og DU kan vinne lekkert kvalitetsverktøy fra SKIL for 50.000 kroner ! ALLE kan delta, og det tar kun 5 minutter å melde seg på!

Konkurransen er slutt. Vinnerne får direkte beskjed og offentliggjøres her: www.gjoerdetselv,.com

Send oss bilder av et eller flere ferdige gjør det selv-prosjekt, og delta i konkurransen om verktøy for 50.000 kroner. Du har garantert allerede bildene liggende på mobilen, og du kan delta med akkurat så mange prosjekt du selv vil – bare du har utført dem selv!

I fjorårets konkurranse veltet det inn med flotte prosjekt: terrasser, skjenker, uteboder, ombygginger ute og inne, kjøkken, bad, hjemmekino, tak, skillevegger, takoverbygg, møbler, svømmebasseng og mange andre store og små, flotte, smarte og kreative gjør det selv-prosjekt.

Uansett hva du har bygget eller renovert, er du velkommen til å være med. Utover den store hovedpremien på 25.000 kroner til vinneren av konkurransen, har du også muligheten til å vinne premier i fire andre kategorier: Publikumsprisen, Beste håndverk, Beste gjenbruk og Mest kreative.

Send masser av byggebilder

Du deltar i konkurransen ved å sende inn bilder av gjør det selv-prosjektene dine til oss. Vi vil se et bilde av det ferdige resultatet, og vi vil også gjerne se et bilde av det rå utgangspunktet. I tillegg er vi også veldig interessert i å se alle bildene du har fra underveis i prosjektet – jo flere bilder du sender som viser byggeprosessen, desto større er sjansen for at juryene og publikum kan se alle de fine detaljene når de plukker ut sine favoritter!

Slik deltar du:

Alle kan delta i konkurransen. Eneste krav for påmeldingen er:

 • Du har selv utført arbeidet.
 • Du sender oss minimum 5 bilder (et bilde av det ferdige resultatet + MINST 4 arbeidsbilder).
 • Send enda flere arbeidsbilder for at publikum, Gjør Det Selv og SKIL bedre skal kunne vurdere kvaliteten på arbeidet.

Dette kan du vinne:

 • Norges BESTE gjør det selv-prosjekt: Gavekort på 25.000 kroner
 • Publikumsprisen: Gavekort på 10.000 kroner
 • Beste håndverk: Gavekort på 5000 kroner
 • Beste gjenbruk: Gavekort på 5000 kroner
 • Mest kreative: Gavekort på 5000 kroner

I tillegg blir vinnerprosjektet vist på forsiden av magasinutgaven til Gjør Det Selv.

Gavekortene kan kun brukes på verktøy fra SKIL. Premiene er personlige og kan ikke videreselges eller veksles til kontanter.

Nå har du muligheten til å få fylt opp verkstedet med masser av lekkert kvalitetsverktøy fra SKIL. SKIL har over 70 forskjellige verktøy og hagemaskiner som alle bruker samme batteri.

Du har hele 5 vinnermuligheter!

Den store førstepremien er på 25.000 kroner, mens publikumsprisen er på 10.000 kroner. I tillegg er det premier til Beste håndverk, Beste gjenbruk og Mest kreative, som alle tre utløser en premie på 5000 kroner hver (15.000 kroner til sammen). Her kan du lese om de 5 forskjellige konkurransekategoriene.

Norges BESTE gjør det selv-prosjekt

Fjorårets vinner var en terrasse, som i tillegg til å være flott laget, også byr på en imponerende gjennomtenkt konstruksjon. Og det er akkurat denne helheten av det flotte sluttresultatet, det gode håndverket og masser av overraskende detaljer, som Gjør Det Selv og SKIL ser etter når Norges BESTE gjør det selv-prosjekt 2022 skal finnes.

Publikumsprisen

Publikumsprisen går til det prosjektet som mottar flest stemmer, og det er ingen begrensninger for hvor mye du, dine venner og familien kan stemme. Prosjektet du kan se her, er en opplagt publikumsfavoritt: En gammel og sur jordkjeller bygget om til en moderne, hyggelig og virkelig lekker badstue!

Beste håndverk

I denne kategorien handler det om det gode håndverket. Det trenger ikke å være et stort og omfattende prosjekt, men her blir det kompromissløse håndverket belønnet. Det kan være et underliggende terrasse-skjelett som er tappet sammen, fingerskjøtene i en hjemmelaget kommode eller perfekt laget brystpanel, som på bildene.

Beste gjenbruk

Hva kan du få ut av gamle byggematerialer? Et orangeri bygget av pensjonerte vinduer, et millimeterpresist høvlet plankegulv i stedet for bare å legge et klikkgulv oppå, eller hva med et virkelig flott mursteinsgulv i drivhuset, laget av murstein som er skyllet i land langs kysten? Her premierer vi det beste gjenbruket!

Mest kreative

Det morsomste, rareste, eller mest originale, kreative prosjektet premieres i denne kategorien. Vinneren kan for eksempel være en vinkjeller gravd ned i kjøkkengulvet, en firkantet gitar, et spesielt hundehus eller som her; en utendørs vedfyrt badestamp montert på en gammel båthenger.

Send oss ditt FERDIGE gjør det selv-prosjekt

En splitter ny terrasse, en skillevegg, et smart lite skap som skjuler sikringsskapet eller en hjemmelaget pizzaovn støpt i betong etter en pilatesball som mal. Uansett om gjør det selv-prosjektet ditt er gigantisk stort, rendyrket hygge eller bare løser et lite problem på en smart eller diskret måte, ute eller inne, så send bilder av det til oss og delta i konkurransen Norges BESTE gjør det selv-prosjekt.

Det er masser av lekkert verktøy fra SKIL å vinne, og jo flere bilder du sender, som viser de smarte detaljene, byggeprosessen underveis og det ferdige resultatet, desto større er muligheten for at publikum, Gjør Det Selv og SKIL kårer nettopp ditt prosjekt som Norges BESTE.

Vinnerne bestemmes av både publikum, Gjør Det Selv og SKIL.

SISTE FRIST for påmelding er 24. oktober 2022 klokken 10:00

Så snart alle prosjektene er kikket gjennom, vil vinnerne få direkte beskjed. Hele konkurransen avsluttes med en stor artikkel her på hjemmesiden, der vi viser frem de beste prosjektene.


Vinn MASSEVIS av flott verktøy fra SKIL

Vi har slått oss sammen med verktøyprodusenten SKIL, og hvis du er vinner i konkurransen, kan du for alvor få fylt opp verkstedet med MASSER av kvalitetsverktøy og sterke hagemaskiner. SKILs store produktkatalog byr på over 70 verktøy, som vinnerne av Norges BESTE gjør det selv-prosjekt kan plukke blant!

Fyll opp verkstedet til bristepunktet

Uansett om du jobber innendørs med å sette opp gipsplater i taket eller knoter utendørs med å få styr på hekken, har SKIL et kvalitetsverktøy til oppgaven. Og det virkelig smarte er at alle verktøyene bruker det samme batteriet. SKILs brede utvalg av verktøy inneholder blant annet: Skrumaskiner, borhammere, slagskrumaskiner, multikuttere, vinkelslipere, stikksager, sirkelsager, slipemaskiner, bajonettsager, motorsager, gressklippere, hekksakser, løvblåsere og kanttrimmere.

Gressklipperen 0140 CA var en suveren seierherre i stortesten av gressklippere. Den leverte blant annet det peneste klipperesultatet.

Motorsagen 0540 CA leveres med et sverd på 35 cm og er i besittelse av en sterk, energisparende og børsteløs motor.

Slagbormaskinen 3020 HC er perfekt til boring i tre, metall og murverk. Den har 17 momentinnstillinger og 2 gir.

Bajonettsagen 4961 DA er perfekt til grove sageoppgaver og riving. I tillegg har den et smart verktøyfritt system til skifting av blad.

Hekksaksen 0430 CA byr på en knivlengde på 55 cm og kan klippe greiner med tykkelser på opptil 20 mm.

Eksentersliperen 3745 CA har trinnløs hastighetsjustering, kan betjenes med én hånd og er god til både buede og plane flater.


Slik deltar du

Alle kan delta i konkurransen. Eneste krav for påmeldingen er:

 • Du har selv utført arbeidet.
 • Du sender oss minimum 5 bilder (et bilde av det ferdige resultatet + MINST 4 arbeidsbilder).
 • Send enda flere arbeidsbilder for at publikum, Gjør Det Selv og SKIL bedre skal kunne vurdere kvaliteten på arbeidet.

Slik deltar du

 • Klikk på en av de mange grønne knappene der det står "KLIKK HER og delta i konkurransen ...". Knappen sender deg til påmeldingssiden.
 • Velg “Delta nå” i menyen i den røde bjelken på påmeldingssiden. Fyll ut opplysningene.
 • Gi prosjektet et navn og en kort beskrivelse.
 • Send oss minimum 5 bilder (et bilde av det ferdige resultatet + MINST 4 arbeidsbilder).
 • Jo flere bilder du sender oss, desto større er muligheten for at publikum, Gjør Det Selv og SKIL kan vurdere kvaliteten på arbeidet.

Eksempler på gjør det selv-prosjekter

La oss slå det fast med seks tommers spiker! Vi er på utkikk etter ALLE typer gjør det selv-prosjekt; de kjempestore, de bittesmå og alt mellom – både utendørs og innendørs.

Vi vil både at du deltar med en hjemmebygd skillevegg, et plankegjerde, et kreativt høybed og en hjemmelaget hageport. I tillegg vil vi gjerne se den nye terrassen din, det nye tilbygget eller den flotte steinbelegningen. Det viktigste er at du sender oss masser av bilder, der vi kan se hva du lager og har laget.

Her kan du se mange eksempler på flotte og gode gjør det selv-prosjekt, som ble sendt inn forrige gang vi hadde en konkurranse.

Brygge fundamentert på klippegrunn

Niklas har bygget en fantastisk flott brygge til båten og badende gjester. Beslagene som holder stolpene er boret ned i klippene – under vann!

Badstue fra bunnen

Hva gjør du når du gjerne vil ha varme i en kald vinter? Du bygger selvfølgelig en lekker badstue fra bunnen av. Det gjorde Jimmy, og resultatet snakker for seg selv.

Terrasse integrert i fjellet

Fred har bygget en flott og virkelig gjennomtenkt terrasse, inkludert rampe til trillbår, sparkesykkel eller gåstol. Her er omgivelsene kreativt bygget inn i prosjektet.

Smart multifunksjonelt møbel

Peter har bygget et smart multifunksjonelt møbel, som kan brukes som både stol og gjesteseng.

Benk og vinhylle under trappen

Noam har utnyttet plassen under trappen og laget en fin benk med innebygget vinhylle.

28 meter gjerde med galvaniserte stolper

Jan har bygget et flott gjerde, som vil pynte i enhver innkjørsel.

Hjemmebygde solvogner

Helles flotte solvogner er enkle å bygge og koster ikke det store å lage. Til gjengjeld vil de pynte opp i enhver hage.

Hønsegården skjulte et fundament som ble til orangeri

Steen bygde et flott og kreativt orangeri på en bunn av murstein lagt i fiskebeinsmønster.

Orangeriet er malt med linoljemaling, som er Steens foretrukne maling til utendørs prosjekter.
Alt er laget fra bunnen av. Sidene er satt sammen med skruer og plugger for å få en robust konstruksjon. Vinduene er også laget fra bunnen av ved å frese og skjære ut til glass og deretter sette inn lister som holder glasset.
Hanebåndene har Steen fått laget hos en venn. Den enkle løsningen sikrer et lett og flott uttrykk på bygget.
Under den gamle hønsegården skjulte det seg et fundament, som ble utgangspunktet for Steens orangeri.

Bettinas hestehage ble til svømmebasseng med terrasse

Bettinas familie kastet seg ut i det å bygge basseng – og resultatet snakker for seg selv.

"Innmaten" til bassenget ble levert ferdig, før Bettina og mannen satte sammen alle delene oppå en støpt bunn.
Siden til bassenget støttes opp av fundamentblokker. Bunnen til bassenget ble støpt etterpå.
På eiendommens beste solplass var det en hestehage. Den måtte bøte med livet til fordel for det flotte bassengområdet. Under utgravingen ble Bettina og mannen for øvrig overrasket over å finne et fjernvarmerør, som også måtte flyttes.

Tor bygde klatrevegg i leiligheten

269 steiner samlet fra alle verdenshjørner. Det er hovedingrediensen i Tors klatrevegg, som han har bygget sammen med kjæresten i deres 63 m2 store leilighet.

Plassen bak klatreveggen har Tor utnyttet ved å lage en hems. Under den er det god plass til oppbevaring.
Grep i massevis, 269 endte det med å bli på klatreveggen.
Steinene har Tor boret hull i selv. Det foregikk i dusjen, med muligheten til å avkjøle boret under arbeidet.

Slik finner vi vinneren

Når du melder på et gjør det selv-prosjekt til konkurransen, er det automatisk med i alle fem kategorier. Det betyr at ALLE prosjektene har muligheten til å vinne i ALLE de fem kategoriene. Alle prosjekter vil bli nøye kikket gjennom og bedømt, og her kan du se hvordan vinnerne i de fem kategoriene vil bli funnet.

 • Norges BESTE gjør det selv-prosjekt: Gjør Det Selv + SKIL plukker i samarbeid ut vinneren av Norges BESTE gjør det selv-prosjekt. Vi ser blant annet etter det gode håndverket, den gode ideen, den store helheten, eller bare det flotte og solide resultatet.

 • Publikumsprisen: Vinneren av denne kategorien bestemmes utelukkende av publikumsstemmene. Alle deltakere, venner og familie kan stemme så mye og ofte de vil. Dog kan konkurransemodulen bare motta 1 stemme i døgnet fra samme IP-adresse.

 • Beste håndverk/Beste gjenbruk/Mest kreative: Vinnerne av disse 3 prisene plukkes ut av publikum, Gjør Det Selv og SKIL. Gjør Det Selvs og SKILs stemmer teller hver for seg like mye som de samlede publikumsstemmene.

Generelle betingelser

Når du deltar i konkurransen Norges BESTE gjør det selv-prosjekt, aksepterer du at Gjør Det Selv kan kontakte deg via e-post eller telefon vedrørende ditt innsendte prosjekt. Når du aksepterer de generelle betingelsene, overdrar du samtidig den fulle opphavsretten til tekst og bilder til Bonnier Publications AS, som er utgiver av Gjør Det Selv. Med full opphavsrett menes retten til å publisere, republisere og videreselge materialet til bruk på analoge og digitale plattformer i hele verden. Gjør Det Selv utgis pt. i Norge, Danmark, Sverige, Finland og Latvia.

Tekster, bilder og øvrige opplysninger vil bli lagret hos servervirksomheten Hetzner.com i Tyskland.

Vi behandler dine personlige opplysninger som beskrevet i vår persondatapolitikk, som kan leses på https://bonnierpublications.com/personvernpolitikk/

  Akkurat nå leser andre ...