Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

6 svar fra eksperten

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Hvordan festes en gjengestang? Hvordan blandes syre til murstein? Må jeg virkelig bruke grunningsolje? Her får du ekspertens svar på en håndfull gode spørsmål!

Spør eksperten
Her maler vi med heldekkende maling, etter at treet har fått grunningsolje.

Er det virkelig behov for grunningsolje?

Ja, det er vår klare anbefaling. Grunningsoljen trenger nemlig mye dypere inn i treet enn den heldekkende trebeskyttelsen.

Beskyttes ikke treet med den spesielle, soppdrepende grunningsoljen, risikerer du at treet blir angrepet av sopp og råte, og da må du begynne forfra. Derfor er det en dårlig idé å hoppe over grunningsoljen. I tillegg til bedre beskyttelse, skaper oljen også en bedre vedheft for trebeskyttelsen.

Pass på ikke å presse mørtelen for raskt ned i hullet.

Hvordan festes en gjengestang?

Du borer et hull og fyller det med en forankringsmørtel. Det er en spesiell tokomponent mørtel i sprøytepatron, som du kjenner fra fugemasser. Sprøyt massen ned i hullet, etter at du har forsikret deg om at alt borestøvet er fjernet fra hullet. Press gjengestangen forsiktig ned i mørtelen, slik at den ikke presser opp for mye masse.

Mørtelen herder raskt, så du har kun cirka 30 minutter å jobbe på.

Kjør skumbrettet diagonalt over mursteinene.

Hvordan blander jeg syre til murstein?

Når du vil avsyre murverk for fugeslør, skal blandingen bestå av saltsyre og vann i forholdet 1:20. Vær nøye med doseringen. Blir saltsyreblandingen for sterk, vil den trekke inn i mursteinene og i tillegg svekke fugen.

Du skal avsyre murverket før fugene er helt tørre – da er det lettere å få et flott resultat.

Rammen til toalettet settes på gulvet, og festes til veggen i toppen.

Kan veggen holde et vegghengt toalett?

Selv om det kalles et vegghengt toalett, så henger toalettet faktisk ikke på veggen. Det monteres i stedet på en ramme, som skjules bak en “kasse” i veggen. Den består typisk av våtromsplater, som settes rundt rammen.

Dermed er det ikke veggen som skal bære det tunge lasset, selv om toppen av rammen dog skal settes fast til veggen, slik at den blir stående.

På denne terrassevaskeren kan styrken justeres.

Kan jeg vaske treterrassen med høytrykk?

Nei. Den kraftige strålen fra en høytrykksvasker ødelegger overflaten på treverket. Du skal enten skrubbe terrassen med en kost eller enda bedre: bruke en terrassevasker til høytrykksvaskeren. Forsatsen finnes til de fleste modeller og har roterende dyser, som skånsomt spyler terrassen ren.

Med en vekt på 27 kg fordelt over 63 cm er denne kompressoren en tung sak. Hjulene hjelper når du vil flytte på den.

Skal kompressoren være med oljefri motor?

Det avhenger av hvilke behov du har. En oljefri kompressor gir renest luft, og den krever også mindre vedlikehold, fordi du slipper å passe på oljen. Fordelen er at kompressoren kan brukes lenger hvis den er oljeholdig. Med en oljeholdig kompressor skal du huske å sjekke oljenivået, så kompressoren ikke går tørr.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake