7 nye byggeveiledninger denne uken

Støp en benkeplate i terrazzo, legg et grønt tak, utnytt plassen under skråtaket eller bygg et nytt gjerde. Disse veiledningene er blant flere andre nettopp publisert på Gjør Det Selvs hjemmeside!

Lag en benkeplate av terrazzo

Når du støper en benkeplate av terrazzo selv, har du muligheten til å sette ditt eget personlige preg på platen, slik at den får akkurat det utseendet du ønsker.

Klikk her for å åpne byggeveiledningen

Slik legger du et grønt tak på carporten

Et grønt tak er ikke bare flott og bæredyktig. Det er også et slaraffenland for alskens insekter, og taket er i tillegg stort sett vedlikeholdsfritt. Vi viser hvordan du forsterker den bærende konstruksjonen og legger et “levende” tak, som gjør naboene grønne av misunnelse.

Klikk her for å åpne byggeveiledningen

Utnytt plassen under skråtaket

Har du et rom med skråvegger, et kneloft eller et innhakk i veggen? Hvis du bygger et skreddersydd møbel, får du optimal utnyttelse av plassen. Jobben er ikke Jobben er ikke komplisert - i hvert fall ikke hvis du velger å bruke ferdigebygde komponenter, for eksempel en kommode.

Klikk her for å åpne byggeveiledningen

Bygg med massivt villmarkspanel til lavpris

Kjøper du en utleggssortering av villmarkspanel fra et sagbruk, kan du bygge et flott, levende gjerde med lang holdbarhet til en rimelig penge. Du kan faktisk klare å bygge et to meter høyt gjerde for cirka 300 kroner per meter.

Klikk her for å åpne byggeveiledningen

Dette skal du vite før du monterer nye dører

Det er mye å ta stilling til når du skal kjøpe ny dør. Her får du svar på alt du lurer på – og trinn for trinn-veiledninger, slik at du kan montere innvendige og utvendige dører selv.

Klikk her for å åpne byggeveiledningen

Lær å montere en stålpipe til en vedovn

En moderne vedovn utstyrt med riktig pipe og rikelig med lufttilførsel sikrer masser av miljøriktig og billig varme. Du kan gjøre jobben selv, men du skal forberede deg godt og grundig.

Klikk her for å åpne byggeveiledningen

Bygg et støygjerde kledd med eik

En kledning av loddrette lister er både eksklusivt og flott. Her viser vi hvordan du bygger et støygjerde kledd med lister av eik. Resultatet er både praktisk og effektivt, men fremfor alt virkelig lekkert. Vi var heldige og fant et parti eikelister til en rimelige penge, for eik er dyrt. Men du kan selvfølgelig bygge gjerdet i akkurat den tresorten du har lyst til.

Klikk her for å åpne byggeveiledningen

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Nytt fra Redaksjonen