Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Baklykten blinker på tilhengeren min!

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Det er noe galt! Hver gang jeg blinker til venstre får jeg en feilmelding i bilen, samtidig som baklykten på tilhengeren blinker. Kan dere hjelpe?

Ja! Problemet kan skyldes to ting. Enten er pæren til blinklyset på tilhengeren gått, eller så er det dårlig kontakt et eller annet sted i ledningsnettet - sannsynligvis i tilhengerkontakten.

En tilhenger lever et hardt liv utendørs i sol, vind, regn, snø og sludd, og det sliter på metallet i kontakter og ledninger. Men det er heldigvis enkelt å gjøre noe med det. Under her kan du se hvordan du sjekker kontakten. Og hvis det ikke fikser problemet, kan du klikke på linken under og lese artikkelen:

10 TIPS: Hold tilhengeren i toppform!

Tilhengerkontakten

Det er ikke sjelden du møter en tilhenger helt eller delvis uten lys. Det er farlig, det er ulovlig og det kan ofte fikses med en rask rensing av stikkontakt og støpsel – eller skifting av pærer. Kontaktene har enten 7 eller 13 poler, alt etter modell. Er bilen din utstyrt med 13-polet stikkontakt og tilhengeren har et 7-polet støpsel, eller omvendt, kan du kjøpe et adapter som forener kontaktene.

Her er ledningen trukket ut av avlastningen i støpselet. Det betyr blant annet at det kan trenge inn vann. Sørg alltid for at ledningen sitter inne i avlastningen.

De irrede kontaktene kan renses med en lett sliping med fint smergelpapir. ”Beina” kan enkelt utvides, slik at de sitter strammere i stikkontakten. Rens også med kontaktrens.

Kabelsko kan irre og ”miste grepet” inne i støpselet. Sjekk alle forbindelser ved å ta av én sko om gangen. Skift eventuelt kabelskoen, eller klem den lett sammen. Spray med kontaktrens.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake