Baklykten blinker på tilhengeren min!

Det er noe galt! Hver gang jeg blinker til venstre får jeg en feilmelding i bilen, samtidig som baklykten på tilhengeren blinker. Kan dere hjelpe?

Ja! Problemet kan skyldes to ting. Enten er pæren til blinklyset på tilhengeren gått, eller så er det dårlig kontakt et eller annet sted i ledningsnettet - sannsynligvis i tilhengerkontakten.

En tilhenger lever et hardt liv utendørs i sol, vind, regn, snø og sludd, og det sliter på metallet i kontakter og ledninger. Men det er heldigvis enkelt å gjøre noe med det. Under her kan du se hvordan du sjekker kontakten. Og hvis det ikke fikser problemet, kan du klikke på linken under og lese artikkelen:

10 TIPS: Hold tilhengeren i toppform!

Tilhengerkontakten

Det er ikke sjelden du møter en tilhenger helt eller delvis uten lys. Det er farlig, det er ulovlig og det kan ofte fikses med en rask rensing av stikkontakt og støpsel – eller skifting av pærer. Kontaktene har enten 7 eller 13 poler, alt etter modell. Er bilen din utstyrt med 13-polet stikkontakt og tilhengeren har et 7-polet støpsel, eller omvendt, kan du kjøpe et adapter som forener kontaktene.

Her er ledningen trukket ut av avlastningen i støpselet. Det betyr blant annet at det kan trenge inn vann. Sørg alltid for at ledningen sitter inne i avlastningen.

De irrede kontaktene kan renses med en lett sliping med fint smergelpapir. ”Beina” kan enkelt utvides, slik at de sitter strammere i stikkontakten. Rens også med kontaktrens.

Kabelsko kan irre og ”miste grepet” inne i støpselet. Sjekk alle forbindelser ved å ta av én sko om gangen. Skift eventuelt kabelskoen, eller klem den lett sammen. Spray med kontaktrens.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Nytt fra Redaksjonen