NYTT denne uken

En liten og smart motorsag, en smart tommestokk og en smart bajonettsag er blant denne ukens spennende nyheter fra Gjør Det Selv-land!

Opplagt nybegynnersag

Skal du bruke en motorsag til å beskjære større greiner og uregjerlige busker eller felle små trær, så er Stiga SE 1835 et godt alternativ. Med en sverdlengde på 35 cm, en motor på 1800 watt og en vekt på 5,4 kg har sagen godt med krefter, samtidig som den er lett å manøvrere.

Vinduet på oljetanken gjør det mulig å holde øye med oljenivået, i takt med at den automatiske pumpen fortløpende forsyner sagkjedet med olje. Kjedet strammes uten bruk av verktøy.

Se gjennom vegger

Vil du være helt sikker på ikke å bore eller skru i skjulte ledninger eller rør, så er Boschs nye veggskanner tingen.

Takket være en avansert radarteknologi, kan skanneren blant annet registrere jern, strømførende og ikke-strømførende kabler, vannrør og underliggende trekonstruksjoner i lette vegger såvel som betongvegger med en tykkelse på opptil 20 cm.

Skanneren måler med en nøyaktighet på ± 5 mm og kan dessuten ta skjermdumper, slik at du enkelt kan dokumentere hva som skjuler seg bak veggen. Utover å skanne, kan det lille apparatet også måle avstander og registrere lekkasjer. Bosch D-Tect 200 C Professional er sett til 8598 kroner, inkludert en koffert i hard plast, lader og et 12 volts batteri på 2 Ah.

Smartere måling

Det høres kanskje merkelig ut, men Hultafors har faktisk gjort en liten genistrek, som sannsynligvis vil spare mange gjør det selv-ere for banale oppmålingsfeil i fremtiden.

Den svenske verktøygiganten lanserer med deres nye tommestokk en såkalt omvendt skalainndeling. Det betyr i praksis at tallene er trykt på motsatt side sammenlignet med en “vanlig” tommestokk. Det gjør at det er mulig å legge den flatt ned mot en overflate, selv om den ikke er brettet helt ut, uten at du må regne deg ned fra 200 cm.

Hultafors Contact-meter er laget av glassfiber og er 200 cm lang. Prisen forventes å ligge på cirka 150 kroner.

Allsidig bajonettsag

Bajonettsagen fra Hikoki er bare 335 mm lang. I tillegg kan den skjære med stikksagblad

Hikoki CR12DA er en kompakt bajonettsag, som kun er 335 mm lang og veier 1,4 kg. Det gjør den godt egnet til énhåndsbetjening, og den kan brukes til alt fra beskjæring til skjæring i stål, aluminium og plast.

Men ikke bare det. Det korte bladet kan nemlig også snus 180 grader, noe som er praktisk hvis du skal skjære nedenfra på trange plasser. Bladet kan også byttes ut med et stikksagblad, slik at du kan lage mer nøyaktige snitt i for eksempel treplater.

Sagen er sett til 2813 kroner, med lader og to batterier på 2,5 Ah.

SPESIFIKASJONER

  • Batterispenning: 12 volt
  • Skjærekapasitet, tre: 50 mm
  • Skjærekapasitet, stålrør: 50 mm
  • Slaglengde: 13 mm
  • Vekt: 1,4 kg

Oppdatert klassiker

Dykksagen fra Festool har noen år på baken, men nå er den klar i en oppdatert utgave på batteri med ekstra fokus på sikkerheten.

Hvorfor lansere en helt ny sag, når man kan oppdatere én som for lengst har vist sin verdi? Det later til å være mantraet til Festool med lanseringen av dykksagen TSC 55 KEB.

En stor fordel med sagen, er at den går på batteri. Det er ingen nyhet, men særlig på en dykksag, der en ledning fort kommer i konflikt med føringsskinnen, er det en stor fordel.

Det som dog er en nyhet, er at sagen er utstyrt med et såkalt kickback-stopp, som lynraskt stopper sagbladet når sagen slår tilbake opp fra emnet du sager i. Kickback-stoppet kan også deaktiveres, hvis du har behov for det ved spesielle anledninger.

Sagen er sett til en pris på 15.800 kroner, inkludert blant annet oppbevaringsboks, to hurtigladere og to batterier på 5,2 Ah.

SPESIFIKASJONER

  • Batterispenning: 18 volt
  • Sagblad Ø: 160 mm
  • Skjæredybde v. 90°: 55 mm
  • Skjæredybde v. 45°: 43 mm
  • Vekt: 4,6 kg

Akkurat nå leser andre ...

Mer fra kategorien Nytt fra Redaksjonen