Kunsten å lage ribbe med sprø svor.

Kunsten å lage ribbe med sprø svor.

Skru korken ut av flasken

Korketrekkeren ble ikke skrudd langt nok ned da korken skulle ut, og resultatet ble en knekt kork, som nå sitter i veien for de gyldne dråpene. Men løsningen er alltid innenfor rekkevidde for en gjør det selv-er.

Finn en lang og tykk skrue, for eksempel en karmskrue, bor den ned gjennom korken og trekk ut stumpen med en tang. HUSK å trekke forsiktig, så proppen ikke smuldrer seg opp og faller ned i vinen!

Skru av lokket i en håndvending

Våte håndklær, kramper i fingrene og kritthvite knoker. Har du noensinne prøvd å åpne et hermetikkglass (eller et hvilket som helst annet glass med lokk), vet du hva vi snakker om.

Problemet med skrulokk som sitter fast på glasset, skyldes faktisk et undertrykk i glassene. Når glassene fylles opp med innhold, vil de trekke luften sammen når de kjøles ned. I de fleste tilfeller resulterer det i lokk som sitter veldig hardt fast.

Løsningen er dog enkel: Ta en flat skrutrekker, press den inn mellom lokket og glasset, og vipp den fra side til side. Da utlignes trykket i glasset, og lokket blir enkelt å skru av.

Få sprø svor med ugressbrenneren!

Der er ingenting som er like ødeleggende for en julemiddag, som en ribbe uten sprø svor. En halvblek, gulaktig og elastisk grisehudstrimmel er akkurat så lite lekker som den høres ut. Og dessverre er det nesten en kunst å få svoren like sprø over hele ribba.

På de fleste ribber vil det alltid være fordypninger i svoren, som ikke får like mye varme som svoren rundt. Derfor vil alle ribbeelskere få glede av dette trikset: Ta ribba ut av ovnen, og stek den slappe svoren med en elektrisk ugressbrenner (eller en varmepistol).

Det virker overraskende bra, se selv!

LES OGSÅ: Elektrisk ugressfjerner