Vi hjelper deg hele veien!

I snart 50 år har GJØR DET SELV inspirert og hjulpet nordmenn med små og store prosjekter i hus og hage. Sammen med dyktige håndverkere har vi utviklet flere tusen byggeveiledninger til terrasser, skillevegger, gulv, innkjørsler, carporter og mye mer. Din garanti for et godt resultat!

Velkommen til Gjør Det Selv

Uansett om du skal sparkle en vegg, bygge en terrasse eller pusse opp hele badet, er det alltid ting som skal undersøkes og planlegges før du setter i gang.

Våre erfarne håndverkere og dyktige eksperter hjelper deg hele veien

Med alt fra vurderinger om hvilke materialer du skal bruke, til hva prosjektet vil koste og hvilke byggtekniske og juridiske detaljer du skal være oppmerksom på.

Sist, men ikke minst, gir vi deg råd og veiledning til hvordan du skal gjøre jobben og hvilke verktøy du skal bruke.

Kort sagt, sikrer vi deg et resultat du blir stolt av.

God fornøyelse!
Søren Prien,
Sjefredaktør og ivrig gjør det selv-mann

Med Gjør Det Selv får du:

 • Full tilgang til hele hjemmesiden med veiledninger til både hus og hage
 • Over 1000 byggeveiledninger
 • Trinn for trinn-veiledninger og utførlige arbeidstegninger
 • Komplette materiallister, slik at du vet akkurat hva du skal kjøpe
 • 3D-modeller du kan vri og vende
 • Test av verktøy og hagemaskiner, slik at du kan kjøpe det beste og billigste
 • Materialguider for oversikt over forskjellige byggematerialer
 • Videoer på norsk – utført av våre erfarne håndverkere
 • Video-app med instruksjon til mer enn 160 av hjemmets viktigste reparasjoner

Gjør Det Selv – din garanti for et godt resultat

1 måneds tilgang for kr 9:

OBS: Det er ingen binding. Du kan si opp abonnementet akkurat når det passer deg.


Få mer enn 1000 lett tilgjengelige byggeveiledninger

Terrasser, bad, skillevegger, innkjørsler, fliser, kjøkken, gulv, vinduer og dører. Vi har detaljerte veiledninger til alle tenkelige prosjekter i hus og hage.

 • Trinn-veiledning: Veiledningene er bygget logisk opp og går systematisk frem trinn for trinn. Det er bilder av alle vanskelige detaljer og forklarende tekster på norsk.
 • Komplett materialliste: Takket være en komplett materialliste kan du få oversikt over hva som skal brukes, og du slipper å kjøre gjentatte turer til byggvarehuset for å kjøpe ekstra materialer.
 • Arbeidstegninger med mål: Detaljerte arbeidstegninger viser mål, vinkler og konstruksjonsprinsipper.
 • Videoer på norsk: I våre mange videoer deler profesjonelle håndverkere erfaringen sin med deg, og viser akkurat hvordan jobben skal utføres.
 • 3D-modeller du kan vri og vende: Du kan vri og vende 3D-modellene våre, samt zoome inn for å se detaljer i konstruksjonen som du ellers måtte gjette deg til. Det gjør jobben mye enklere.

1 måneds tilgang for kr 9!

OBS: Deretter er prisen 99 kroner per måned. Det er ingen binding. Du kan si opp abonnementet akkurat når det passer deg.

De 7 mest populære byggeveiledningene AKKURAT NÅ:

Klassisk høybed i lerk

Dette høybedet er helt klassisk. Det er én meter bredt, to meter langt og bygget av stolper og bord av lerk. Se den enkle konstruksjonen her.

Seilduk til terrassen: Byg en luksuspergola av seilduk

Lag et lekkert tak av seilduk

I stedet for å dekke over terrassen permanent, kan du bygge denne luksuspergolaen, der taket består av seilduk som kan trekkes for når solen blir for sterk, eller det faller litt yr midt under grillfesten.

Bygg en amerikansk Adirondack-stol

Bygg en amerikansk Adirondack-stol

Denne amerikanske hagestolen er en drøm å sitte i. Og med brede armlener er det alltid et sted å sette kaffekoppen. Se hvordan du lager den.

Bygg din egen gapahuk

Bygg din egen gapahuk

Bygg en flott gapahuk og kom tett på naturen. Overnatt ute, eller bruk den som grillhytte og utestue. Her kan du se hvordan den bygges – trinn for trinn.

Bålsted på enkelt vis

Med to murerbaljer kan du enkelt støpe et lekkert bålfat som garantert vil bli et samlingssted for mange hyggelige sommerkvelder.

trapp treterrasse

Terrasse med brede trappetrinn

En stor, flott og brunimpregnert terrasse med brede trappetrinn ned mot hagen. Terrassen er festet på huset med en veggsvill, og fundamentert på nedgravde stolper.

Skjerming

Knallsterkt gjerde med skrå kledning

Et gjerde med skrå kledning er solid og sterkt. Kledningen gjør også at det kan være lenger avstand mellom stolpene. Du slipper derfor en masse gravearbeid.

3D-modeller du kan vri og vende

På mange av Gjør Det Selvs byggeveiledninger kan du finne 3D-modeller som viser forskjellige relevante snitt og detaljer du har glede av å kjenne før du begynner å bygge.

3D-modellene gir deg en god pedagogisk forklaring på hvordan konstruksjonene henger sammen, og viser alle små detaljer og finurligheter du ikke nødvendigvis kan se på bildene.

Med 3D-modellene kan du enkelt zoome inn, dreie modellene og vende dem rundt – og det beste av alt er at du kan bruke både en mobiltelefon, nettbrett og en vanlif datamaskin. Bare åpne en 3D-modell, og deretter kan du svinge den rundt med fingrene på mobilskjermen eller musen på datamaskinen.

Prøv 3D nå:

3D-model: Her får du opskriften på både den amerikanske Adirondack-stol og den tilhørende fodskammel.
3D-modell

Amerikansk dekkstol

Sitter du med byggeveiledningen og er i tvil om hvilken vei buen på ryggstøtten skal vende, så prøv å trykke eller klikke på denne 3D-modellen. Dermed kan du zoome inn og se det selv.

Åpne 3D-modellen

3D-modell

Unngå at terrassen svikter

Vil du være helt sikker på at terrassen ikke svikter når du går på den, så gi sammenføyningene mellom stolper og bjelker noen bulldog-skiver. Ja, det høres jo enkelt ut, men hvis du ikke aner hvor den skal sitte, så åpne denne 3D-modellen og se det med egne øyne.

Åpne 3D-modellen

Sejldug: Læg mærke til den øverste fine tap - og pas på den ikke knækker!
3D-modell

Flotte treskjøter til takoverbygget

Du kan selvfølgelig velge bare å skru sammen stolper og sviller med lange skruer når du lager et takoverbygg. Men du kan også gjøre det litt lekrere. For eksempel med flotte tapp-skjøter og utstemminger. Klikk på denne 3D-modellen, vend den rundt og zoom inn på de flotte skjøtene. Akkurat her er en 3D-modell virkelig en nyttig hjelp til å forstå prinsippene.

Åpne 3D-modellen

Du er i gang om 5 minutter!

Når du kjøper et digitalt abonnement på Gjør Det Selv, får du tilgang til alt innhold på hjemmesiden – inkludert 3D-modellene – etter få minutter!


Uavhengige tester av verktøy

Du finner over 60 tester av verktøy og hagemaskiner hos Gjør Det Selv.

Og det kommer 18 nye hvert år!

Se de 5 NYESTE testene her

Vi tester 7 hekksakser

Vi tester 7 hekksakser på batteri

Vi har testet sju forskjellige maskiner til mellom 1200 og 2300 kroner.

Vi tester 6 mellomtrykksvaskere

Vi tester 6 mellomtrykksvaskere

Vi tester de små mobile mellomtrykksvaskerne, der er smarte når du er langt fra en stikkontakt og rennende vann – for eksempel når du skal vaske bilen eller terrassen.

Robotklipper test: Vi tester 7 robotgressklippere

Vi tester 7 robotgressklippere

Vi har testet roboter som særlig henvender seg til førstegangs­kjøpere med en gress­plen på opptil 300 m². Enkelte av dem kan dog håndtere en del mer.

Bor-/ skrumaskiner test

Vi tester 6 bor-/ skrumaskiner i prisleiet omkring 2000 kroner

Vi tester seks maskiner i prisleiet omkring 2000 kroner. Nivået er høyt, og du får overraskende mye for pengene.

Vinkelsliper test

Test av 6 vinkelslipere på ledning

Til denne testen har vi samlet seks deltakere på 230 volt, der alle ligger i den billige enden av prisskalaen.


50 års erfaring

I snart 50 år har Gjør Det Selv inspirert og hjulpet nordmenn med små og store prosjekter i hus og hage. Sammen med dyktige håndverkere har vi utviklet flere tusen byggeveiledninger til terrasser, skillevegger, gulv, innkjørsler, carporter og mye mer.

Vi har beskrevet tusenvis av byggematerialer, minst like mange verktøy, og vi har renovert utallige kjøkken, stuer, soverom og bad.

I alle år har vi samarbeidet med fagfolk og holdt oss ajour med byggforskriftene.

Når du følger våre veiledninger, får du et godt resultat, og du blir fortalt hvilke lover og regler som gjelder, slik at du verken trenger å bekymre deg om våtromsmembran eller dampsperre.

Gjør Det Selv er også helt uavhengig av produsenter og annonsører. Derfor kan du stole på verktøytestene våre. Vi velger selv hvilke maskiner vi vil teste, og alt verktøy utsettes for nøyaktig de samme harde prøvelsene.

  Akkurat nå leser andre ...

  Mer fra kategorien Om Gjør Det Selv