Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Vi hjelper deg hele veien!

Skriv ut Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

I snart 50 år har GJØR DET SELV inspirert og hjulpet nordmenn med små og store prosjekter i hus og hage. Sammen med dyktige håndverkere har vi utviklet flere tusen byggeveiledninger til terrasser, skillevegger, gulv, innkjørsler, carporter og mye mer. Din garanti for et godt resultat!

Velkommen til Gjør Det Selv

Uansett om du skal sparkle en vegg, bygge en terrasse eller pusse opp hele badet, er det alltid ting som skal undersøkes og planlegges før du setter i gang.

Våre erfarne håndverkere og dyktige eksperter hjelper deg hele veien

Med alt fra vurderinger om hvilke materialer du skal bruke, til hva prosjektet vil koste og hvilke byggtekniske og juridiske detaljer du skal være oppmerksom på.

Sist, men ikke minst, gir vi deg råd og veiledning til hvordan du skal gjøre jobben og hvilke verktøy du skal bruke.

Kort sagt, sikrer vi deg et resultat du blir stolt av.

God fornøyelse!
Søren Prien,
Sjefredaktør og ivrig gjør det selv-mann

Med Gjør Det Selv får du:

 • Full tilgang til hele hjemmesiden med veiledninger til både hus og hage
 • Over 1000 byggeveiledninger
 • Trinn for trinn-veiledninger og utførlige arbeidstegninger
 • Komplette materiallister, slik at du vet akkurat hva du skal kjøpe
 • 3D-modeller du kan vri og vende
 • Test av verktøy og hagemaskiner, slik at du kan kjøpe det beste og billigste
 • Materialguider for oversikt over forskjellige byggematerialer
 • Videoer på norsk – utført av våre erfarne håndverkere
 • Video-app med instruksjon til mer enn 160 av hjemmets viktigste reparasjoner

Gjør Det Selv – din garanti for et godt resultat

Alt dette for kun 39 kroner første måned:

OBS: Det er ingen binding. Du kan si opp abonnementet akkurat når det passer deg.


Få mer enn 1000 lett tilgjengelige byggeveiledninger

Terrasser, bad, skillevegger, innkjørsler, fliser, kjøkken, gulv, vinduer og dører. Vi har detaljerte veiledninger til alle tenkelige prosjekter i hus og hage.

 • Trinn-veiledning: Veiledningene er bygget logisk opp og går systematisk frem trinn for trinn. Det er bilder av alle vanskelige detaljer og forklarende tekster på norsk.
 • Komplett materialliste: Takket være en komplett materialliste kan du få oversikt over hva som skal brukes, og du slipper å kjøre gjentatte turer til byggvarehuset for å kjøpe ekstra materialer.
 • Arbeidstegninger med mål: Detaljerte arbeidstegninger viser mål, vinkler og konstruksjonsprinsipper.
 • Videoer på norsk: I våre mange videoer deler profesjonelle håndverkere erfaringen sin med deg, og viser akkurat hvordan jobben skal utføres. *3D-modeller du kan vri og vende: Du kan vri og vende 3D-modellene våre, samt zoome inn for å se detaljer i konstruksjonen som du ellers måtte gjette deg til. Det gjør jobben mye enklere.

Du får første måned for kun 39 kroner!

OBS: Deretter er prisen 99 kroner per måned. Det er ingen binding. Du kan si opp abonnementet akkurat når det passer deg.

De 7 mest populære byggeveiledningene AKKURAT NÅ:

Nr. 1

Enkelt OG billig høybed

Høybed er geniale! Hvis du vil dyrke grønnsaker, men ikke vil bruke lang tid på å luke ugress, er høybedet noe for deg. Vi lærer deg å bygge billige høybed.

Hagebod

Nr. 2

Bygg stilig utebod av billige materialer

Denne smarte uteboden er både billig og stilig. I tillegg er den stappfull av smarte detaljer. Vi gir deg oppskriften.

Seilduk til terrassen

Nr. 3

Lekkert markisetak

I stedet for å dekke over terrassen permanent, kan du bygge denne luksuspergolaen, der taket består av seilduk som kan trekkes for når solen blir for sterk, eller det faller litt yr midt under grillfesten.

Nr. 4

Raskt fundament til uthus og garasje

Det er både enkelt og raskt å støpe fundament til et uthus eller en garasje.

Nr. 5

Lag flott lounge på 2 dager!

Tremøbler som kan tåle å stå ute hele året koster en formue. Heldigvis kan du lage dem selv! Her kan du se hvordan du lager en lekker lounge i sibirsk lerk.

Pizzaovn: Se hvordan du bygger din egen pizzaovn

Nr. 6

Bygg en pizzaovn på EN helg

Med en steinovn kan du lage alskens mat i det fri. Her viser vi hvordan du bygger en flott pizzaovn i løpet av en helg.

Byg dit eget shelter

Nr. 7

Bygg din egen gapahuk

Bygg en flott gapahuk og kom tett på naturen. Overnatt ute, eller bruk den som grillhytte og utestue. Her kan du se hvordan den bygges – trinn for trinn.

3D-modeller du kan vri og vende

På mange av Gjør Det Selvs byggeveiledninger kan du finne 3D-modeller som viser forskjellige relevante snitt og detaljer du har glede av å kjenne før du begynner å bygge.

3D-modellene gir deg en god pedagogisk forklaring på hvordan konstruksjonene henger sammen, og viser alle små detaljer og finurligheter du ikke nødvendigvis kan se på bildene.

Med 3D-modellene kan du enkelt zoome inn, dreie modellene og vende dem rundt – og det beste av alt er at du kan bruke både en mobiltelefon, nettbrett og en vanlif datamaskin. Bare åpne en 3D-modell, og deretter kan du svinge den rundt med fingrene på mobilskjermen eller musen på datamaskinen.

Prøv 3D nå:

3D-modell

Logg inn eller kjøp tilgang til å se 3D-modellen

Amerikansk dekkstol

Sitter du med byggeveiledningen og er i tvil om hvilken vei buen på ryggstøtten skal vende, så prøv å trykke eller klikke på denne 3D-modellen. Dermed kan du zoome inn og se det selv.

Åpne 3D-modellen

3D-modell

Logg inn eller kjøp tilgang til å se 3D-modellen

Unngå at terrassen svikter

Vil du være helt sikker på at terrassen ikke svikter når du går på den, så gi sammenføyningene mellom stolper og bjelker noen bulldog-skiver. Ja, det høres jo enkelt ut, men hvis du ikke aner hvor den skal sitte, så åpne denne 3D-modellen og se det med egne øyne.

Åpne 3D-modellen

3D-modell

Logg inn eller kjøp tilgang til å se 3D-modellen

Flotte treskjøter til takoverbygget

Du kan selvfølgelig velge bare å skru sammen stolper og sviller med lange skruer når du lager et takoverbygg. Men du kan også gjøre det litt lekrere. For eksempel med flotte tapp-skjøter og utstemminger. Klikk på denne 3D-modellen, vend den rundt og zoom inn på de flotte skjøtene. Akkurat her er en 3D-modell virkelig en nyttig hjelp til å forstå prinsippene.

Åpne 3D-modellen

Du er i gang om 5 minutter!

Når du kjøper et digitalt abonnement på Gjør Det Selv, får du tilgang til alt innhold på hjemmesiden – inkludert 3D-modellene – etter få minutter!


Uavhengige tester av verktøy

Du finner over 60 tester av verktøy og hagemaskiner hos Gjør Det Selv.

Og det kommer 18 nye hvert år!

Se de 5 NYESTE testene her

Vi tester 7 populære plenluftere til under 3300 kroner

Drømmer du om en frodig gressplen i absolutt topform, kan plenlufteren fort bli din beste venn. Den fjerner mose, løsner jorden og skaper optimale forhold for gresset på plenen. Vi har testet sju forskjellige maskiner til 3300 kroner eller mindre.

Vi tester 7 hekksakser på batteri

Hvis det er ett hageverktøy som mer enn noen andre gir mening med batteri, så er det hekksaksen. Du er nemlig helt sikker på ikke å klippe over en ledning, og de moderne maskinene er både sterke og kan fint klippe hele hekken uten ladepause.

Vi tester 6 stangsager til under 3000 kroner

Når trærne i hagen skal beskjæres, er stangsagen din beste venn. Den gjør nemlig arbeidet i høyden både enklere og tryggere. Derfor har vi testet seks maskiner til under 3000 kroner, inkludert lader og batteri. Feltet er jevnt, men én skiller seg ut positivt.

Vi tester 7 høytrykksvaskere

Uansett om det er hagemøblene, terrassen eller bilen som skal vaskes, så skrur høytrykksvaskeren opp tempoet og gjør jobben til en lek. Den trenger heller ikke å koste en formue. Vi har samlet sju forskjellige maskiner, der den dyreste bare koster 1800 kroner.

Test av gressklippere på batteri

Vi tester 7 gressklippere på batteri

Har du 10.000 kroner til ny gressklipper, kan du få en lekker og sterk batteridrevet maskin, som kan klippe de fleste hager rundt på én opplading. Vi har samlet sju gode alternativ til under 10.000 kroner, og forteller deg hva du får for pengene.


50 års erfaring

Låst innhold

Logg inn eller kjøp tilgang til å lese dette avsnittet

I snart 50 år har Gjør Det Selv inspirert og hjulpet nordmenn med små og store prosjekter i hus og hage. Sammen med dyktige håndverkere har vi utviklet flere tusen byggeveiledninger til terrasser, skillevegger, gulv, innkjørsler, carporter og mye mer.

Vi har beskrevet tusenvis av byggematerialer, minst like mange verktøy, og vi har renovert utallige kjøkken, stuer, soverom og bad.

I alle år har vi samarbeidet med fagfolk og holdt oss ajour med byggforskriftene.

Når du følger våre veiledninger, får du et godt resultat, og du blir fortalt hvilke lover og regler som gjelder, slik at du verken trenger å bekymre deg om våtromsmembran eller dampsperre.

Gjør Det Selv er også helt uavhengig av produsenter og annonsører. Derfor kan du stole på verktøytestene våre. Vi velger selv hvilke maskiner vi vil teste, og alt verktøy utsettes for nøyaktig de samme harde prøvelsene.


App kun for abonnenter

HUSETS VIKTIGSTE REPARASJONER er en video-app kun for abonnenter.

Det er her du får hjelp når vannkranen drypper, døren kniper eller gulvet knirker.

Appen inneholder også håndverkertips, nyheter, ekspertsvar, og tester av verktøy.

Det kommer nytt innhold i appen hver dag.

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Artikkel: Vi hjelper deg hele veien!
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
  • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
  • Du kan si opp abonnementet når som helst.
  • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake