Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

En takrens gir deg et tak i toppform

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Hvis taket ditt er skittent og overgrodd av alger og annet som vokser, er det på tide å rense det. Det kan gjøres både enkelt og greit med riktig verktøy.

Vanskelighetsgrad
Tidsforbruk
1 dag
Pris
200 kroner

Intro

Dessverre fortsetter ikke et tak med å se like flott ut som den dagen taket ble lagt. Både takstein og takplater blir angrepet av alger, mose og skitt – og taket kan skape et stygt inntrykk av et ellers flott hus.

Heldigvis finnes det råd mot stygge tak, og det krever egentlig ikke mye mer enn en enkel rensing av taket. Med de riktige midlene, vil skitten falle av taket av seg selv.

Har du et gammelt eternittak, kan takplatene inneholde asbestfibre. I såfall skal du ikke bruke en høytrykksspyler til takrensingen. Derimot kan du uten problemer bruke høytrykksspyleren når du til å begynne med sprøyter ut rensemiddel på taket – det gjøres nemlig med lavt trykk.

Veiledning

Slik gjør du

Låst innhold

Logg inn eller kjøp tilgang tilgang til å lese dette avsnittet

1

Bland rensemiddelet som angitt på flasken. Pass på planter og busker i nærheten - noen rensemidler fjerner stort sett alt. Husk hansker før du gir deg i kast med de sterke kjemikaliene.

2

Bruk en høytrykksspyler til å sprøyte middelet ut på taket. De fleste høytrykksspylere kan med lavt trykk automatisk dosere algedreper eller rensemiddel som skum. Rensemiddelet skal få lov til å ligge og virke et par måneder.

3

Når rensemiddelet har hatt tid til å virke, fjernes de siste restene. Har du et eldre asbestholdig tak, skal du bruke en forsiktig vannstråle fra hageslangen og en myk kost når du skal fjerne de siste restene av alger og skitt.

4

Bruk en takstige når du skal på taket for å fjerne den siste skitten. Hjulene gjør at stigen ikke skader taket. Kjør takstigen opp på taket, og snu den en halv omgang. Bøylen vil da gripe tak over mønet - og bli liggende.

Tidsforbruk

Selve behandlingen tar cirka én dag, alt avhengig av takets størrelse. Rensemiddelet skal få lov til å virke et par måneder.

Pris

Cirka 200 kroner, avhengig av størrelsen på taket.

Vanskelighetsgrad

Med det rette utstyret er det en smal sak å rense taket.

Tips & Triks

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake