Platene skal spikres fast til taklektene, som skal ha en avstand på 36,9 cm. Det må spikres i nakken av platen. Det skal benyttes godkjente decra-spiker, som uten problemer går gjennom de harde galvaniserte stålplatene.

Platene spikres med 4 spiker per plate og 25 mm fra bølgetoppen, følgelig spikres det i annenhver stein. Du kan bruke en spikerpistol, men det kan saktens også la seg gjøre med håndspikring, som her. Platene monteres ovenfra og nedover.

Neste rad plater legges opp ved å skyve den inn under den første, presse begge plater ned og sette dem fast med samme spiker. Platene er formet slik at overlappene passer akkurat sammen.

Videre monteres platene på samme måte med et lite overlapp, og festes med de spesielle spikrene. På større tak bør sideoverleggene forskyves med 1-2 stein for å minimere risikoen for utette sideoverlegg.

Håndspikres platene, bør du stå på platen, så den presses helt ned. Decra-taket kan brukes til alt fra nye tak til å legges på for eksempel gamle takpapp- og eternit-tak. Det finnes et bredt tilbehørsprogram med alt fra ventilasjonshetter, ovenlysplater og takvinduer m.m.