Tidligere var det hardt arbeid for de mer erfarne hjemmehåndverkere å legge gatestein. Det var tungt, vanskelig og tidskrevende. Men slik er det ikke hvis du velger gatestein på nett. Da kan alle være med.

På hvert nett sitter det 25 steiner på ca. 9 x 9 cm. Steinene er skåret i 3 cm tykke skiver som er limt fast til et kraftig nylonnett med et sterkt epoxylim. Det gir ei robust «flis» på ca. 50 x 50 cm som du legger på et avrettet sandlag som vanlige heller eller gatestein. Det går langt raskere enn med vanlig gatestein som må bankes ned i sanden en for en på grunn av at de ikke er helt like.

LES OGSÅ: Slik bruker du epoxylim

Men det er viktig at underlaget er i orden for at det skal bli et fint resultat. Du bør grave vekk all moldjord, normalt ett til to spadestikk. Kommer du lenger ned enn 20 cm, bør det også være et nedre bærelag (eventuelt også drenerende) som skal komprimeres med en platevibrator som de øvrige lagene.

Rustikk overflate

Steinene er «jetbrent» på oversiden. Det betyr at de blir varmet opp slik at det spretter av små fliser. Resultatet er ei rustikk og ujevn overflate som er sklisikker, men samtidig rett. Det gjør dem velegnet til terrasser – i motsetning til vanlig gatestein som har ei ujevn overflate slik at hagemøblene blir stående og vippe.

Du kan lett og raskt skjære til gatesteinene med en vinkelsliper med ei diamantskjæreskive. Nettene kan også spesiealbestilles i ønsket bredde.