En overbygd terrasse gir skygge for den stekende solen, men når det ikke er noen sider på terrassen, blåser vinden ofte gjennom. Det gjelder også hvis det begynner å regne, og regnet slår inn fra sidene.

Derfor kan det være smart å lage le på terrassen. Vi har derfor laget tre smarte, ikke permanente løsninger, som skaper le rundt terrassen.

Slik gjør camperne

Vi har hentet inspirasjon hos camperne og forteltene deres. De kan ta sidene av og på etter behov, og på den måten være i “sikkerhet” for både vind og regn. Vi bygger også sider du kan ta av i tre forskjellige varianter.

Glassklare trapesplater er solide, og ettersom de er gjennomsiktige er det også mulighet for å titte ut. Vi monterer en aluminiumslist på platene som gjør det enkelt å henge dem opp på sidene. Og fjerne igjen.

Ulempen med denne metoden er at selv om platene ikke er tykke, må det brukes en del av dem til å dekke terrassen. Det betyr at de rommer en del når de skal oppbevares. Men de gir i hvert fall le rundt terrassen.

Smarte rullegardiner

Hvis du kjøper en presenning i armert plast, kan du veldig enkelt lage en praktisk rullgardin som skygger for både sol og vind.

Du monterer ganske enkelt presenningen på en rundstokk. Med borrelås eller små kroker er det enkelt å sette fast gardinen når den er i bruk. Og når den ikke er i bruk, tar den liten plass.

Bygg en teltside

Hvis du vil gjøre akkurat som camperne, kan du kjøpe teltsider som du kan montere på den overbygde terrassen. Det er firmaer som produserer dem etter spesialmål, slik at du bare skal måle og montere dem. Teltsidene er praktiske og tar liten plass, i tillegg er det vinduer i dem.

Hvis du vil ha en komplett guide til le på terrassen, skal du laste ned PDF-en til høyre, der vi viser deg mulighetene, trinn for trinn.

LES OGSÅ: Plantekasser på hjul gir le