Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kan markisebeslag virkelig monteres rett på veggen?

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Kan markisebeslag virkelig monteres rett på veggen?

Spørsmål

Jeg har kjøpt en liten markise til terrassen, som skal monteres på to store beslag. Men kan det virkelig stemme at beslagene bare skal skrus fast direkte på veggen?

Svar

Det er et godt spørsmål. Vi har sett monteringsveiledninger som viser at du bare skal skru de store beslagene rett på veggen, uansett om det er snakk om tre- eller murvegger.

Vi mener imidlertid at det er fornuftig først å montere en svill på tvers av veggen og deretter spenne fast beslagene på den. Årsaken er at en markise nesten fungerer som et stort seil, og når vinden virkelig griper tak i den, så vil en veggsvill bidra til å fordele belastningen over et større veggstykke, som dermed vil bli svekket mindre over tid enn noen enkelte punkter på veggen.

Det er samtidig viktig at du forankrer svillen solid. Hvis den monteres på en trevegg, så er det viktig at du finner ut hvor stenderne skjuler seg bak kledningen, slik at du kan montere svillen direkte i dem, og ikke bare i kledningen.

Vi sier ikke at monteringsveiledninger som viser at du kan sette beslagene rett på veggen er feil. Men dette er et eksempel på hvor det kan være smart å lage en enkel forsterkning.

LES OGSÅ: Overbygd terrasse - inspirasjon og veiledning

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake