Markise

Få skygge for solen, ly for regnen og hold på varmen med en markise.

Markisen lager tak over terrassen i løpet av 30 sekunder. Dermed får du skygge for sola, ly for regnet eller holder varmen på en kjølig sommerkveld. Med andre ord er det mange gode grunner til å montere en markise.

Men det er ikke likegyldig hvordan du monterer markisen. En stor og tung markise som trekker i veggen under vindbelastning, kan lage store skader på huset hvis den ikke er montert skikkelig.

I PDF-artikkelen på denne siden kan du lese om hvordan du fordeler vekten fra markisen mer effektivt, slik at veggen ikke skades – vi viser også hvordan du monterer den best mulig i tre forskjellige typer vegger, fra en vegg av bindingsverk til en solid murvegg.

LES OGSÅ: Her har vi samlet alle våre byggeveiledninger til hvordan du selv bygger en overbygd terrasse.

Begreper du skal kjenne til

Når du skal kjøpe markise, er det mange begrep du også skal kjenne til. “Utfallet” er hvor langt duken kan kjøres ut, “kassetten” er den lille kassen som duken og armene kjøres inn i når markisen slås sammen, og “monteringshøyden” er hvor langt fra taket beslagene skal monteres.

LES OGSÅ: Bruk glasstak til den overdekkede terrassen

I tillegg til å vise hvordan markisen monteres, og gi deg en gjennomgang av begrep og teknikker, får du også en oversikt over tre markiser i hver sin prisklasse: billig, middels og luksus. De billigste modellene fås fra rundt 1500 kroner, mens de dyreste koster fra cirka 15.000 kroner.