Treterrasse - de beste tipsene

1. Snu bordene riktig

Det er ikke likegyldig hvilken side som er opp på terrassebordene. Tre er et levende materiale, og det vil bevege seg med tiden, i tillegg til at været også er med på å forme det.

Hvis du snur bordene så årringene “smiler”, vender de med margsiden opp, og tåler mer fukt. Hvis bordet med tiden vil krumme seg, vil det også være midten som løfter seg, og ikke sidene, som du kan risikere å sparke tærne i.

2. Spar en arbeidsgang

Hvis du har terrassebord som skal forbores, og skruene skal forsenkes, kan du spare en arbeidsgang ved å bruke et bor med forsenker. Det gjør at du slipper en del verktøyskift på bormaskinen. Du slår med andre ord to fluer i ett smekk, og sparer masser av tid.

LES OGSÅ: Derfor er muttertrekkeren håndverkerens foretrukne valg

3. Få den riktige avstanden mellom terrassebordene

3-8 mm. Det er avstanden du bør ha mellom terrassebordene på terrassen din. Avstanden sikrer at det ikke kommer til å ligge vann oppå terrassen, og det gir plass til at treet kan utvide seg og trekke seg sammen. I utgangspunktet kan du tilstrebe 5 mm avstand, men hvis bordene er våte når du bygger, kan det være nødvendig å legge dem tettere, fordi bordene trekker seg sammen når de tørker. Sjekk eventuelt fuktigheten i treet med en fuktmåler.

Last ned hele artikkelen og få alle våre tips og råd til den perfekte treterrassen.

Vil du lese mer om hvordan du bygger en treterrasse? Her har vi samlet alle våre artikler og byggeveiledninger om treterrasser.