Lett
Vanskelig

Etter noen uker begynner selv trykkimpregnert tre å få det flotte, silkegrå utseendet, som ellers er forbeholdt edeltre.

Sioo er det litt kryptiske navnet på en annerledes trebeskyttelse, basert på silisium. Den kjemiske betegnelsen er SiO2 – derav navnet Sioo.

Tradisjonelt behandler vi treterrassen med olje, men her er konseptet annerledes.

Slik behandler du terrassen med Sioo

En behandling består av to deler: først en impregnering (grunning) og deretter en sluttbehandling. Og la det være sagt med en gang – dette er kjedelig arbeid, ikke minst fordi du må vente i flere uker før du kan begynne å se resultatet.

Til gjengjeld er resultatet verdt å vente på – du får nemlig en flott, silkegrå overflate, som kan få helt vanlige trykkimpregnerte bord til å fremstå som et eksklusivt gulv av edeltre!

Behandlingen foregår i første omgang helt tradisjonelt. Treverket renses, og skal deretter ha tid til å tørke. Deretter påføres grunningen, som nesten er fargeløs. Treet ligner også vått tre etterpå.

Beskytter mot både sopp, skitt og alger

Når det er tørt – i løpet av noen timer på en solskinnsdag – kommer neste trinn, og her er det heller ikke mye “action” for øyet. Sluttbehandlingen består av en skummet melk-aktig væske. Når den er tørket, er også den stort sett usynlig.

Belønningen kommer først etter noen uker, når treverket stille og rolig begynner å anta det elegante silkegrå utseendet, som sikrer en effektiv beskyttelse mot skitt, muggsopp, alger og insekt-angrep.

Ifølge produsenten kan du etterpå lene deg tilbake og se frem til en holdbarhet på opp til 10 år ...

Last ned hele artikkelen og se hvordan det gjøres.

SILISIUM TIL TREVERKET

Terrassebord behandlet med Sioo trebeskyttelse Prinsippet bak behandlingen med Sioo er, at den silisiumholdige væsken herder i treet og danner silisiumkrystaller. Disse stabiliserer treet og motvirker at skitt setter seg fast, at treet tar opp fukt og at det dannes alger på overflaten. Sioo kan også brukes på gjerder, veggkledning eller hagemøbler, og du kan bruke impregneringen innendørs, ettersom produktet ikke inneholder giftige stoffer.