Lett
Vanskelig
Etter noen uker begynner selv trykkimpregnert tre å få det flotte, silkegrå utseendet, som ellers er forbeholdt edeltre.

Etter noen uker begynner selv trykkimpregnert tre å få det flotte, silkegrå utseendet, som ellers er forbeholdt edeltre.

Sioo er det litt kryptiske navnet på en annerledes trebeskyttelse, basert på silisium. Den kjemiske betegnelsen er SiO2 – derav navnet Sioo.

Tradisjonelt behandler vi treterrassen med olje, men her er konseptet annerledes.

LES OGSÅ: Terrassebord - hvilket tre er best?

Slik behandler du terrassen med Sioo

En behandling består av to deler: først en impregnering (grunning) og deretter en sluttbehandling. Og la det være sagt med en gang – dette er kjedelig arbeid, ikke minst fordi du må vente i flere uker før du kan begynne å se resultatet.

Til gjengjeld er resultatet verdt å vente på – du får nemlig en flott, silkegrå overflate, som kan få helt vanlige trykkimpregnerte bord til å fremstå som et eksklusivt gulv av edeltre!

Behandlingen foregår i første omgang helt tradisjonelt. Treverket renses, og skal deretter ha tid til å tørke. Deretter påføres grunningen, som nesten er fargeløs. Treet ligner også vått tre etterpå.

LES OGSÅ: Trykkimpregnert tre - bra eller ikke?

Beskytter mot både sopp, skitt og alger

Når det er tørt – i løpet av noen timer på en solskinnsdag – kommer neste trinn, og her er det heller ikke mye “action” for øyet. Sluttbehandlingen består av en skummet melk-aktig væske. Når den er tørket, er også den stort sett usynlig.

Belønningen kommer først etter noen uker, når treverket stille og rolig begynner å anta det elegante silkegrå utseendet, som sikrer en effektiv beskyttelse mot skitt, muggsopp, alger og insekt-angrep.

Ifølge produsenten kan du etterpå lene deg tilbake og se frem til en holdbarhet på opp til 10 år ...

Last ned hele artikkelen og se hvordan det gjøres.