Frittsvevende treterrasse

Den eksklusive, svevende terrassen holder i 100 år, men koster mye mindre enn en terrasse av langtidsholdbare eksotiske tresorter. En terrasse på 300 x 480 cm koster cirka 10.000 kroner.

En terrasse kan bygges på mange måter og av mange typer materialer. Vi falt for denne utradisjonelle terrassen, fordi den ser utrolig lett ut, til tross for at den er laget av kraftige bjelker på 48 x 198 mm.

Den svevende effekten er oppnådd ved å trekke understøttingen cirka 160 cm tilbake fra fronten, slik at endene på plankene henger fritt over grunnen.

LES OGSÅ: Terrassebord - hvilket tre er best?

Det kan la seg gjøre, fordi de kraftige, trykkimpregnerte bjelkene er satt på høykant og skrudd sammen til én stor, sammenhengende plate. Det er 12 mm avstand mellom bjelkene, slik at regnvann kan renne av. Det bidrar til å forlenge levetiden til terrassen.

For at denne “terrasseplaten” ikke skal vippe når hele familien står ute på kanten, er hver tredje av bjelkene satt fast til huset med bjelkesko. De synes ikke når terrassen er ferdig.

Det er ikke vanskelig å lage denne terrassen. Det eneste du skal huske er å gi bjelkene noen runder med olje før du legger dem på plass. Det er nemlig vanskelig å komme til for å gjøre det senere. Men da får du også en terrasse som holder i en evighet.

Last ned artikkelen og få en trinn for trinn veiledning til den flotte arkitekttegnede terrassen.