Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Terrasse uten synlige skruer

Vi bygger en lekker terrasse i Thermowood behandlet asketre med helt "skruefri" overflate.

1. Sokkelhøyden justeres med et hurtiggrep

Med disse terrasseføttene kan du justere høyden underveis. Føttene kan justeres fra cirka 7 til 17 cm, og de kan bære opptil 800 kg, såfremt fundamentet er stabilt og noenlunde i vater. Føttene festes til underlaget, og ved å skru dem til henholdsvis høyre og venstre, kan du enkelt utligne høydeforskjellene. Du finner føttene hos Biltema.

2. Skruene skjules med beslag

Her bruker vi terrassebeslag som skjuler skruehodene på det ferdige terrassegulvet. De skrus fast på baksiden av terrassebordene og deretter i tilfareren. Dermed unngås synlige skruhoder og tilhørende skruehull. Beslagene selges av Frimann-Berner AS.

3. Lenger levetid med termotre

Hvorfor er termotre så holdbart, selv om harpiks og andre ekstraktstoffer er fjernet? Svaret skal finnes i materialets sammensetting. For at de skal trives, har sopp behov for en temperatur på minst 5°, en fuktighet på minst 20 prosent og sukker. Men ettersom termotre ikke kan oppta mer enn 15 prosent fukt, forringes levevilkårene for sopp i vesentlig grad, noe som dermed bidrar til en ekstra lang levetid.

LES OGSÅ: Terrassebord - hvilket tre er best?

Last ned gjør det selv veiledningen og bygg en skruefri terrasse

I denne gjør det selv veiledningen viser vi trinn for trinn hvordan du bygger den flotte terrassen. Du kan blant annet se hvordan du:

  • måler opp til terrassen
  • skjærer til og monterer terrassebordene

Det er viktig at du er nøyaktig med oppmålingen, men selve monteringen av bordene er enkel.