Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

4 TRINN: Slik pleier du terrassegulvet

Skriv ut Lagre artikkel

Er terrassen din blitt grå, skitten og kjedelig, kan du fint få den flott igjen. Det krever bare en rens, skrubb og litt olje.

Bordene er grå og skitne. Noen steder er det også alger. Treet får gløden tilbake når det blir renset og har fått transparent olje.

Det er en god investering å rense terrassen jevnlig og pleie den med olje, slik at treet holder lenger. Det finnes mange forskjellige typer renseprodukter til treterrasser. Du må vurdere hvor skitten og algebefengt terrassen din er, og velge ut fra det. Er treet veldig skittent, kan du velge et av de sterke tokomponent rensemidlene.

Bland ikke renseprodukter

Det er viktig at du ikke blander forskjellige rensemidler, og at du overholder anvisningene som følger med. Her bruker vi grunnrens til treterrasser, som bare skal fortynnes i lunkent vann, fordi terrassen vår ikke er voldsomt skitten.

Før du gir terrassen olje

Før du smører på olje, er det en god idé å sjekke om overflaten er ru. Er den det, skal du slipe overflaten glatt, fordi skitt og alger har vanskeligere for å etablere seg på en glatt flate. Her velger vi å gi terrassen en transparent olje. En olje med farge beskytter treet bedre, men vi vil gjerne kunne se strukturen i treet.

1. Fordel rensemiddelet og gjør terrassen våt

Her bruker vi grunnrens, som fordeles med en myk kost og masseres godt inn i treet. Det er viktig å få våtgjort treet, slik at alger og annen skitt også blir vått. Da er det enklere å få vekk igjen.

2. Skrubb og skyll etterpå

En høytrykksspyler med en terrasserenser er mest effektiv. En stiv kost og hardt arbeid kan også brukes. Husk å justere høytrykksspyleren på laveste effekt.

LES OGSÅ: Test av høytrykkspylere

3. Slip eventuelt bordene hvis treet er litt oppfliset

Hvis du har større områder som er ru, er det en god idé å finne frem eksentersliperen. Er det bare noen få områder som er ru, kan du bruke et slipepapir og slipe for hånd.

4. Gi treet olje når bordene er tørre

Oljen smøres på med en pensel eller rull. Unngå at det blir små “dammer” av olje. Fjern dem eventuelt med en tørr klut. Hvis treet er veldig tørt, oljer du over to ganger.

Bordene får en transparent olje. Den beskytter ikke treet like godt som olje med farge. Til gjengjeld synes treets struktur.

VIKTIG: RENS MED LAVT TRYKK

En høytrykksspyler kan justeres med forskjellig trykk på vannstrålen. Når du renser treterrasser, er det en god idé å bruke en terrasserenser, for da er du trygg på at treet ikke skades.

Det risikerer du hvis du spyler med en høytrykksspyler uten terrasserenser for full styrke. Da vil vannstrålen være så hard, at treet blir oppfliset, og overflaten blir ødelagt.

Terrasserenserhodet sørger for at strålen på høytrykksspyleren blir som en dusj, slik at den ikke skader treet selv om du bruker den med full effekt.

Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.

Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
null: 4 TRINN: Slik pleier du terrassegulvet
Total pris: null purchase.price.currency
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake