Byggeveiledning
Lett
Vanskelig

Bygg en trapp til treterrassen, slik at den virker lettere og ser mer spennende ut enn hvis det for eksempel er et gelender langs forkanten. Det ville ellers ha vært nødvendig, ettersom kanten ned til hagen er for stor til å stå åpent.

Men i stedet for et gelender, kan du sikre terrassen din med to brede trinn, som du også kan sitte på og pynte opp med krukker.

Bygg terrasse uten erfaring

Det stilles ikke store krav til erfaring og håndlag – men det er en stor jobb og du må forberede deg grundig og jobbe nøye for å få det til å fungere.

Velg riktige terrassebord

Her bygger vi en stor terrasse, som kan brukes som en stor stue under åpen himmel. Terrassen bygges av trykkimpregnert tre – men ikke av den vanlige, grønne typen.

Vi bruker brunimpregnert furu, som etter en runde olje ligner eksotiske terrassebord – men de koster kun en tredjedel av de eksotiske, og stammer ikke fra en truet regnskog.

Les mer om å bygge platting

Bygg selv, og spar penger

Du må regne med at det tar rundt 2-3 uker å bygge en treterrasse med trapper. Vår terrasse koster cirka 30.000 kroner i materialer. Ved å bygge trappen og treterrassen selv, kan du spare opptil 40.000 kroner.

Last ned artikkelen “Treterasse med trappefront” og se hvordan du selv bygger en stor terrasse med to brede trinn.