Trykkimpregnert furu har lenge vært populært til alle typer utendørs prosjekter – og det med god grunn. Det er billig, og treet holder lenge i vårt fuktige klima, takket være de kjemiske stoffene som er blitt presset inn i treet under trykk.

Dessverre inneholder tradisjonelt trykkimpregnert treverk også miljøskadelige stoffer – for eksempel tungmetaller – og det har gitt de miljøvennlige alternativene mer vind i seilene.

Langtidsholdbart – men uten gift

Treverk som via en behandling endrer egenskaper uten å bli giftig, kalles gjerne “modifisert tre”, og det er alltid dyrere enn det trykkimpregnerte. Det skyldes at det er mer omstendelig å fremstille, og at det produseres i en mye mindre skala.

Det finnes forskjellige teknikker, men det er tre hovedtyper: furfurylering, der treet tilføres et stoff som fyller ut hulrom i veden slik at vann ikke kan trenge inn (f.eks. Kebony); acetylering, en kjemisk prosess der treets alkoholgrupper endres, slik at de ikke lenger binder vann (f.eks. Accoya); og til slutt varmebehandling (f.eks. ThermoWood), der treet varmes opp, slik at alkoholgruppene som binder vann brennes vekk eller omdannes.

I den gratis artikkelen du kan laste ned på denne siden, kan du lese mye mer om teknikken bak de tre typene og deres forskjellige egenskaper.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Få presise oppmålinger med en laseravstandsmåler!

Om du vil ha suksess med terrasseprosjektet ditt, krever det at du tar presise mål – både før og under arbeidet. En tommestokk rekker ikke når du skal måle opp store avstander, derfor anbefaler vi at du bruker en laseravstandsmåler.

Laseravstandsmåleren er nærmest uunnværlig når du skal beregne hvor mange kvadratmeter terrassebord du skal kjøpe, og hvor lange dine bjelkene under skal være. Du kan også bruke den til å beregne kryssmålet på terrassen din, slik at du sikrer at terrassen blir rettvinklet.

Akkurat nå får du en laseravstandsmåler fra MAKA sammen med 2 utgaver av Gjør Det Selv for kun 79 kroner + porto!

Klikk her og se det gode tilbudet!

VIDEO: Her kan du se laseravstandsmåleren og alle dens funksjoner: