Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Terrasse med skjulte skruer

La oss innrømme det med en gang: De lange rekkene skruer i terrassebord er ikke veldig elegant – heller ikke selv om du har gjort deg flid med å montere skruene i snorrette rekker. Det finnes selvfølgelig måter å skjule dem på, for eksempel med trepropper, men det tar en evighet å bore propper til 1000 skruer.

Nå finnes det heldigvis en mye enklere måte å skjule skruene på. Med HDS (Hidden Decking System) har svenske Essve nemlig skapt et smart og enkelt system, som lar deg skru skruene skrått inn i terrassebordene. Det gjør at skruene skjules, samtidig som de beskyttes mot vann, som får problemer med å legge seg oppå skruehodene. Aldri har det vært enklere å bygge en terrasse med skjult montering.

LES OGSÅ: Terrassebord - hvilket tre er best?

Smart tre i ett-system

HDS-settet består av tre deler. Først og fremst selve tangen, som du klemmer sammen over terrassebordene. I tangen er det hull til skruene, som skrus i terrassebordene i en 45-graders vinkel. Den siste delen av settet er en lang, spesialutviklet bits, som kan rekke helt ned i hullene på tangen. Bitsen sørger for at skruen ikke blir skrudd for langt ned i treet. Under hodet på skruen er det noen ekstra gjenger, og takket være dem klemmer skruen godt fast, selv om den ikke har et klassisk skruehode. HDS-tangen kommer i to størrelser, og vi har sett den minste til 998 kroner, med to bits.

LES OGSÅ: Seilduk til terrasse

Last ned byggeveiledningen og se hvordan du legger terrassen med HDS-system

I byggeveiledningen, som du kan laste ned her på siden, kan du se hvordan du legger treterrassen med det geniale HDS-systemet. Når strøerneer på plass, er resten av prosjektet enkelt. Vi viser hvordan du:

  • måler opp og legger ut strøerne
  • klodserne strøerne opp med kiler
  • monterer bordene med HDS-systemet
  • enkelt justerer høyden på terrassen
  • lager en flott kant rundt treterrassen
  • ferdigstiller terrassen med en trapp