Det er mange måter å lage en steinterrasse på. Du kan velge klassiske, grå stein eller en kombinasjon av fargede heller. Hvis du da ikke foretrekker brostein, som du med et smart triks kan legge ganske raskt.

Steinterrasse nr. 1: DEN KLASSISKE STEINTERRASSEN

Steinterrasse enkel herregaardsstein

Den helt klassiske, stilrene terrassen med grå stein er forholdsvis enkel å legge.

Den helt klassiske steinterrassen består av stein som typisk måler 14 x 21 cm, og som legges i forband, altså forskjøvet i forhold til hverandre.

Den største delen av jobben handler om underlaget – det gruslaget som skal sikre steinene eller hellene kommer til å ligge rett, plant og stabilt i mange år fremover. Du må slite litt for å oppnå det beste resultatet, men når det er gjort, er selve leggingen av stein eller heller ganske enkelt og overraskende fort unnagjort.

Vil du gi den klassiske steinterrassen en liten tvist, kan du legge steinene på skrå. Det betyr noen flere tilpassinger, hvor steinene må klippes eller skjæres til. Men det gir også litt mer "liv" i belegningen.

BYGGEVEILEDNING: Klassisk terrasse med herregårdsstein

Steinterrasse nr. 2: BROSTEIN PÅ ENKELT VIS

Brostein på nett

Brostein på nett kan legges på rekordtid.

25 kvadratmeter brostein på en dag! Det er det ikke mange som kan klare å legge, men når brosteinene er kjøpt på nett, så de henger sammen, er det enkelt.

Det er selvsagt ikke snakk om gamle, klassiske, tunge brostein, men en tynn skive av stein, som gir inntrykk av å være brostein. Et inntrykk som fungerer godt.

BYGGEVEILEDNING: Enklere blir det ikke å legge brostein.

Steinterrasse nr. 3: STOR STEINTERRASSE MED LIV

heller i bakhage terrasse steinmønster

En miks av flere typer stein i forskjellige farger, skaper et helt spesielt utseende på terrassen.

Vil du ha en steinterrasse som skiller seg ut fra mengden, skal du studere alle de forskjellige formatene og fargene du kan kjøpe stein og heller i.

Her kan du havne i noen litt mer avanserte oppmålinger, vinkler og tilskjæringer. Men du får også en steinterrasse som vil imponere, og som du med rette kan være stolt av.

BYGGEVEILEDNING: Flott bakhage med flere typer stein.

HAR DU BRUK FOR HJELP? Ta et kurs: Hjelp til riktig underlag og alle de grunnleggende teknikkene.