Byggeveiledning
Lett
Vanskelig

Når belønningen er å kunne nyte livet på en flott terrasse med både kveldssol og le for vinden, ser du meningen med å slite i et par dager. De tunge løftene er nødvendige, når det ikke er plass til at det kan komme maskiner inn i hagen for å ta seg av dem. Da koster det lit t svette å få realisert drømmeprosjektet om den nye steinterrassen.

I denne artikkelen viser vi hvordan du - uten hjelp fra motordreven muskelkraft - kan forvandle et gjengrodd bed til en flott terrasse.

Det er ikke et resultat du kan hvile deg til:

• Masser av røtter skal fjernes. • Rundt sju tonn jord graves opp og fjernes. • 7,5 tonn grus kjøres inn. • Cirka to tonn stein skal kjøres inn og legges. • Mange stein langs kantene skal skjæres til.

LES OGSÅ: Få flotte fliser med en fliskutter

Men det er verdt slitet!

Last ned hele artikkelen, og få en trinn for trinn-guide til hvordan du lager en ny steinterrasse.

God arbeidslyst!

Slik kan terrassen også se ut:
SKIFER Stilrent og helt enkelt mønster i store kvadratiske steiner. Skifer er hardt å skjære til, og krever for eksempel en våtskjærer.
TEGLSTEIN Hardtbrente teglstein i knivskarpt fiskbeinsmønster. Steinene er forholdsvis små, så du må legge mange på selv små belegninger. De finnes også i røde fargenyanser.
KALKSTEIN Uregelmessige kalkstein i mange størrelser. Steinene krever at du prøver deg frem når du legger dem. Fugene blir større enn på en tradisjonell belegning.
NATURSTEIN Naturstein i flere forskjellige firkantede størrelser. Her skal du også prøve deg litt frem når steinene legges, fordi belegningen ikke har et bestemt mønster.