Et lite bålsted bygget opp under pergolaen, gir varme. Terrassen har i tillegg alt annet som skal til for å gi flere timer utendørs: Le for vinden, ly for regnet og hyggelig lys.

Et lite bålsted bygget opp under pergolaen, gir varme. Terrassen har i tillegg alt annet som skal til for å gi flere timer utendørs: Le for vinden, ly for regnet og hyggelig lys.

Med klare PVC-plater over terrassen, kan du tette helt mot regnet og fortsatt slippe inn lyset i huset bak terrassen. Trekonstruksjonen under den er ganske enkel.

BYGGEVEILEDNING: Forleng lune sommerkvelder

Selv om plantene i pergolaen ikke skjermer mot langvarig regn, så er det nok til å skjerme mot litt lett yr og nattens duggfall.

BYGGEVEILEDNING: Bygg en pergola på en helg

Så enkelt kan det gjøres: En markise som gir ly og skygge over et par stoler og et bord, og som kan slås inn mot veggen etterpå.

BYGGEVEILEDNING: Hygge i tørrvær

Du kan fjerne vinden forbløffende effektivt med spinkle og åpne vegger. Plantene vil, akkurat som hekken, bryte vinden så den mister effekt.

BYGGEVEILEDNING: Enkelt og raskt espalier

Et tett lite plankeverk rammer inn terrassen og skaper en lun kosekrok.

BYGGEVEILEDNING: Levegg de luxe

Denne terrassen er fast beskyttet på to sider og ovenfra – og på dager med vinden fra feil side, stenges den tredje siden med løse sider sydd av teltduk med vinduer av myk PVC.

BYGGEVEILEDNING: Overbygget terrasse: 3 gode tips

Dette bålstedet er laget av tre trekantede jernplater. Også oppskriften på denne sesongforlengeren finner du på gjoerdetselv.com – og du kan lage bålstedet uten spesialverktøy.

BYGGEVEJLEDNING: Byg ditt eget bålsted

Høybedet av betongblokker gir le for vinden, og de tunge blokkene samler opp varme fra sola i løpet av dagen. Deretter avgir blokkene varmen langsomt i løpet av kvelden, og holder temperaturen oppe på terrassen.

BYGGEVEILEDNING: Høybed gir le på terrassen

Oljelamper og stearinlys gir både lys og varme. Skal det være mer praktisk, så innreder du deg med LED-lamper. De bruker nesten ikke strøm, og 12 volts lampesett kan du sette opp selv. **SE MER: GALLERI: Nye muligheter med LED**