4 TRINN: Slik pleier du terrassegulvet

Er terrassen din blitt grå, skitten og kjedelig, kan du fint få den flott igjen. Det krever bare en rens, skrubb og litt olje.

Bordene er grå og skitne. Noen steder er det også alger. Treet får gløden tilbake når det blir renset og har fått transparent olje.

Det er en god investering å rense terrassen jevnlig og pleie den med olje, slik at treet holder lenger. Det finnes mange forskjellige typer renseprodukter til treterrasser. Du må vurdere hvor skitten og algebefengt terrassen din er, og velge ut fra det. Er treet veldig skittent, kan du velge et av de sterke tokomponent rensemidlene.

Bland ikke renseprodukter

Det er viktig at du ikke blander forskjellige rensemidler, og at du overholder anvisningene som følger med. Her bruker vi grunnrens til treterrasser, som bare skal fortynnes i lunkent vann, fordi terrassen vår ikke er voldsomt skitten.

Før du gir terrassen olje

Før du smører på olje, er det en god idé å sjekke om overflaten er ru. Er den det, skal du slipe overflaten glatt, fordi skitt og alger har vanskeligere for å etablere seg på en glatt flate. Her velger vi å gi terrassen en transparent olje. En olje med farge beskytter treet bedre, men vi vil gjerne kunne se strukturen i treet.

1. Fordel rensemiddelet og gjør terrassen våt

Her bruker vi grunnrens, som fordeles med en myk kost og masseres godt inn i treet. Det er viktig å få våtgjort treet, slik at alger og annen skitt også blir vått. Da er det enklere å få vekk igjen.

2. Skrubb og skyll etterpå

En høytrykksspyler med en terrasserenser er mest effektiv. En stiv kost og hardt arbeid kan også brukes. Husk å justere høytrykksspyleren på laveste effekt.

LES OGSÅ: Test av høytrykkspylere

3. Slip eventuelt bordene hvis treet er litt oppfliset

Hvis du har større områder som er ru, er det en god idé å finne frem eksentersliperen. Er det bare noen få områder som er ru, kan du bruke et slipepapir og slipe for hånd.

4. Gi treet olje når bordene er tørre

Oljen smøres på med en pensel eller rull. Unngå at det blir små “dammer” av olje. Fjern dem eventuelt med en tørr klut. Hvis treet er veldig tørt, oljer du over to ganger.

Bordene får en transparent olje. Den beskytter ikke treet like godt som olje med farge. Til gjengjeld synes treets struktur.

VIKTIG: RENS MED LAVT TRYKK

En høytrykksspyler kan justeres med forskjellig trykk på vannstrålen. Når du renser treterrasser, er det en god idé å bruke en terrasserenser, for da er du trygg på at treet ikke skades.

Det risikerer du hvis du spyler med en høytrykksspyler uten terrasserenser for full styrke. Da vil vannstrålen være så hard, at treet blir oppfliset, og overflaten blir ødelagt.

Terrasserenserhodet sørger for at strålen på høytrykksspyleren blir som en dusj, slik at den ikke skader treet selv om du bruker den med full effekt.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Terrasse