Helsparkling av vegger - med lange trekk og uten å trykke for hardt på sparkelen, kan du få en jevn overflate som sparer deg for en masse slipearbeid.

Med lange trekk og uten å trykke for hardt på sparkelen, kan du få en jevn overflate som sparer deg for en masse slipearbeid.

De fleste sparkelmasser i dag er kategorisert som “lettsparkel”. Lett er imidlertid ikke en garanti for at sparkelmassen er lett å jobbe med. Det er derimot en betegnelse som refererer til vekten på sparkelmassen, som er betydelig lavere enn de sandsparkelmassene som tidligere var veldig populære.

De moderne sparkelmassene, med fyllstoff som for eksempel vinylacetat copolymer, er ikke bare lettere å bære hjem fra byggvarehuset, men også betydelig lettere å jobbe med.

Alle kan lære å sparkle, men kun ved å kaste deg ut i det får du en følelse av hvordan du skal holde sparkelen, hvor hardt du skal trykke og hvor mye sparkelmasse som skal legges på.

Det blir sjelden perfekt første gang, men du kan alltid slipe, prime og sparkle igjen. Og før du vet ordet av det, kan du styre sparkelmassen og i løpet av noen få arbeidsganger få veggen til å fremstå helt glatt – og klar til filt, tapet eller maling.

Få kontroll på helsparkling

I denne gjør det selv-veiledningen lærer du å helsparkle en gang for alle. Vi hjelper deg gjennom hele prosessen, og viser deg hvordan du:

  • forbereder veggene før du begynner å sparkle
  • sparkler skruer og gipsplateskjøter
  • forsterker sparkelmassen
  • gjør jobben enklere med to sparkler på én gang
  • sparkler store flater
  • får sterke og skarpe hjørner