Male vegg

Vi gir deg tips og veiledning til hvordan du får det beste resultatet når du skal male veggene dine.

Spar penger på maling av vegger

Det er dyrt å få en maler til å male for deg. Maling av vegger er relativt enkelt, og det er et av de områdene der du virkelig kan spare penger på å gjøre det selv. Før du kaster deg ut i malingen, må du selvfølgelig forberede deg. Maling av vegger er kanskje enkelt, men du må hele tiden velge den riktige malingen og forberede veggene.

Maling av vegger krever rene flater

Før du maler må det gjøres rent. Ved maling av vegger er det nemlig helt avgjørende at veggene er rene og fettfrie, ellers vil ikke malingen sette seg ordentlig. Fjern alt spindelvev, støv, fett og vask veggene med grunnrens.

Den riktige malingen til vegger

Skal du kjøpe den dyre malingen eller er den billige bra nok til maling av veggene? Dette er noe som diskuteres flittig blant gjør det selv-folk, også i diverse forum på nettet. Gjør Det Selv har gjennom årene testet masse forskjellig maling til vegger, og vår konklusjon er at du får mer for pengene med dyr maling. Dekkevnen er bedre og den holder lenger.

LES OGSÅ: 10 typiske malefeil – slik unngår du dem

Hvilken glans skal malingen til veggene ha?

All maling har en gitt glans, og det er ikke likegyldig hvilken glans du velger til maling av veggene. Om veggene skal være helt matte, må du bruke en maling med mindre glans enn 10. Til maling av veggene på kjøkkenet bør du bruke en maling med høy glans – for eksempel glans 70, som lettere kan vaskes uten å ta skade.

Du kan male bedre enn maleren!

Det høres kanskje utrolig ut, men det er faktisk sant. Hvis du maler selv, får du ofte et bedre resultat enn det maleren leverer. Det skyldes at maleren har det travelt ettersom han skal rekke så mange kunder som mulig – mens du kan ta deg tid og la malingen tørke grundig før du maler det neste strøket. Maling av vegger er ikke vanskelig, så lenge du deler opp rommet i felter og måler vått i vått. Det er også slik de profesjonelle gjør det.