Video
Lett
Vanskelig

Når man ser på en vegg, legger man merke til om den er pusset, malt eller tapetsert. Man ser ikke alltid ned for å sjekke hvordan fotlistene ser ut. Men gjør du det – ser ned – og oppdager at det ikke er noen fotlist, eller at de er ramponerte og dårlig montert, vil du helt sikkert legge merke til dette, og kanskje tenke for deg selv at dette var slurvete! For når fotlister og lister er montert skikkelig, fullfører det veggen. Og dette er faktisk en ganske lett oppgave. Her monterer vi fotlister foran en avblendet døråpning. Fotlister og feielister skal også tilpasses de eksisterende listene, slik at veggen får en pen avslutning ved gulvet.

SLIK GJØR DU DET:

1. Mål opp, deretter kan du kan sage til fotlisten

Sag til listen i den ene enden, slik at den passer til den eksisterende. Hvis denne ikke er saget vinkelrett, er det en god idé å gjøre det først.

2. Fotlisten skjæres til med en multikutter

Her var den eksisterende listen skåret av skjevt, og den var flisete i enden. Derfor blir den renskåret med et fintannet blad på multikutteren – et meget smart verktøy til denne oppgaven.

3. Fotlisten settes på plass med monteringslim og én dykkert, hvis det er nødvendig

Ha litt trelim på endene av listen, før du setter den opp på veggen. Det skal helst være litt stramt å sette den på plass, da banker du den på med en trekloss.

4. Sett på plass feielisten

Mål opp, sag til listen, og monter den med 1,2 x 35 mm dykkert og trelim i endene. Det blir penest når skjøtene på feielisten er forskjøvet i forhold til skjøtene på fotlisten.

5. Gi overgangen mellom listen og veggen en stripe akryl, da får du en mye penere overgang

Hvis fotlistene generelt kan trenge et malingsstrøk, er det nå du skal få dette gjort – da får du et perfekt resultat på listingen.