Pussede vegger

Få murerens 19 beste tips og bli ekspert på pussede vegger.

Under får du 3 av murerens 19 beste tips. Last ned hele gjør det selv veiledningen og få ALLE murerens tips til pussede vegger.

1.Verktøy i riktig størrelse

For smått verktøy gjør jobben vanskelig og langsom. Hvis du skal trekke ut mørtel på en stor flate, bør du derfor alliere deg med et stort stålbrett.

Det krever krefter å trekke på et tykt lag, så det er en fordel med to hender på brettet. Trekk ut mørtelen i rikelige mengder, og sørg for at den kommer helt inn og får tak i bunnen av alle fordypninger.

Pussede vegger: 19 tips

2. Puss i sirkler

Når mørtelen din har satt seg så mye at du kan jobbe på den uten å trykke den inn, glatter du overflaten med filsebrettet. Skumgummien på brettet skal være så fuktig at det ikke suger vannet i mørtelen til seg, men det skal ikke være så vått at det vasker ut bindemiddelet. Pussen arbeides sammen med lette sirkelbevegelser.

Du skal ikke trykke hardt – bare akkurat nok til å trekke rundt det øverste laget. Fortsett til flaten er jevn, og bruk heller tid på jobben enn krefter.

LES OGSÅ: Slik bruker du pussmørtel

Pussede vegger: 19 tips

3. Gi hjørner og kanter et bord

Ved å utstyre hjørnet med et støttebord, kan du unngå å trykke mørtelen rundt det samme hjørnet. Bordet hjelper deg dessuten med å holde kontroll på tykkelsen og filsingen, slik at hjørnet blir helt skarpt.

Spikre eller skru bordet midlertidig fast. Der det kan la seg gjøre, kan du også nøye deg med å spenne bordet grundig fast med et par skrutvinger.

Skal du pusse på begge sider av hjørnet, må du jobbe på en side om gangen og la mørtelen sette seg, før du flytter bordet på den andre siden og gjentar prosessen.

Pussede vegger

Les mer om pussning av vegg