Mindre hull og sprekker i pussvegg

Med mørtel på tube er det enkelt å reparere et lite hull eller en mindre sprekk i en pusset vegg. Det sprøytes bare inn i hullet og glattes ut. Dermed slipper du å blande mørtel.

Vanskelighetsgrad
Tidsforbruk
1 time
Pris
80 kroner

Intro

Hvis du har hull eller sprekker i en pusset vegg, gjelder det å få dem tettet. Det er irriterende med puss som drysser, og vakkert er det heller ikke.

Her bruker vi mørtel på tube, fordi det bare skal brukes litt mørtel for å fylle hullene. Dermed slipper vi å blande en egen mørtelblanding.

Når du skal reparere et hull, er det viktig at alle de løse delene fjernes først. Det kan du gjøre med hammer og meisel hvis det er et større hull. Ved mindre hull kan du klare deg med å bruke en gammel skrutrekker for å løsne det løse.

PROBLEM:
Hullene i veggen skjemmer, med avskallet maling og puss som drysser.

LØSNING:
Hullene lukkes med mørtel, og veggen males så den blir hvit og jevn overalt.

Tidsforbruk

Cirka 1 time (ekskl. tørketid)

Pris

Cirka 80 kroner

Vanskelighetsgrad

Dette er en helt enkel reparasjon. Sørg bare for å fjerne all den løse pussen før du setter i gang.

Veiledning

1

Fjern løs puss i og rundt hullet. Bank den vekk med hammer og meisel. Det er viktig at alt det løse blir borte, slik at den nye mørtelen hefter ordentlig. Det er en god idé å støvsuge hullet før det fylles.

2

Fukt hullet med vann før du fyller mørtel i det. Vannet gjør at mørtelen binder bedre. En liten sprutflaske er ideell til denne oppgaven. Den er enkel å sprute vann i små mengder med.

3

Fyll mørtel i hullet. Mørtel på tube er godt egnet til å sprøyte inn i et mindre, dypt hull som her. Du får inn mørtel helt bakerst, så hele hullet blir fylt opp. Du kan også fint bruke vanlig mørtel.

4

Glatt mørtelen med en murskje, så overflaten blir helt plan. La deretter mørtelen tørke før du gjør noe mer med veggen. Hvis den nye mørtelen ikke er helt i nivå med veggen, kan den eventuelt slipes med slipepapir når den er herdet.

5

Til slutt males veggen hvit som resten av rommet. Deretter kan du ikke lenger se at det har vært et hull eller en sprekk i veggen

Magasinartikkel

Last ned artikkelen i PDF-format, slik den opprinneligt ble vist i magasinutgaven til Gjør Det Selv.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Vegg