MULTIKUTTER

Selv om den ikke har vært på markedet like lenge som andre verktøy, er multikutteren raskt blitt veldig populær. Opprinnelig var funksjonen begrenset til å være et elektrisk stemjern, som ved hjelp av sideveis bevegelser lynraskt snittet seg rett inn i treverk. Men senere har den utviklet seg til å bli et ekte multiverktøy.Du kan kjøpe mange forskjellige verktøy til montering på basis-enheten, blant annet et elektrisk stemjern (som er en sag med bittesmå tenner). Du kan også kjøpe en fres til fugene mellom flisene på badet. Det er nesten uunnværlig når du skal skifte én enkelt flis: du unngår å ødelegge naboflisene når du fjerner den ødelagte flisen. I tillegg sparer det deg for tid. Bruk også multikutteren til for eksempel tappskjøter. Da slipper du å bruke tid på å bore og rense med stemjernet.

TIPS

Ikke sag i spiker, skruer og lignende. Det vil raskt ødelegge de dyre bladene.

AVSTANDSMÅLER

Kan du spare tid ved på å bruke en elektronisk avstandsmåler i stedet for en tommestokk eller et målebånd? Ja, i høyeste grad. Du kan faktisk måle opp et helt kjøkken nesten uten å flytte deg, og i hvert fall uten å måtte krype rundt på gulvet og sette en finger akkurat der tommestokken nylig har ligget. Du får et helt nøyaktig mål, og du får ingen problemer med innvendige mål på trange steder (inne i et kjøkkenskap, for eksempel). Bare sett eller legg avstandsmåleren der du skal måle fra, pek på “målet”, og trykk på en knapp. Dermed har du nøyaktig mål. Derfra kan du overføre målene manuelt til en tegning, eller bruke en nymotens “app” på telefonen til å sette dem inn på bilder.

TIPS

Husk å velge en avstandsmåler som bruker laserlys, ikke ultralyd. Lyden er mer unøyaktig, og du risikerer å treffe en hindring underveis når du måler avstanden.

Last ned artikkelen, og se resten av de tidssparende verktøyene.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Bruk en laseravstandsmåler!

Hvis du vil ha suksess med oppmålingene, anbefaler vi at du bruker en laseravstandsmåler.

Den er særlig uunnværlig til de prosjektene der tommestokken ikke er lang nok. Glem alt om å krabbe på knærne for å måle opp to meter om gangen. Laseravstandsmåleren gjør jobben både raskere og mer nøyaktig.

Ja, takk: Vis meg den nye Tech-Pro laseravstandsmåleren!

VIDEO: Her kan du se laseravstandsmåleren i aksjon: