Ledning er ut!

Ledning er ut!

  1. Batterier til ALT Trenden med å kutte ut ledningen for å drive alt på batteri har lenge vært underveis. Iblant har noen produsenter riktig nok lansert maskiner som var drevet av et batteri, men som i realiteten bare så vidt kunne klare de enkleste oppgaver.

Men i år ble batteriene så sterke, at det kom ganske imponerende batterimaskiner på markedet. Også typer vi ikke har sett på batteri før nå._**

Årets verktøy 2016

Verktøyet blir mindre og mindre, men det er like effektivt!

2. Nye teknologier

Selv om enkelte produsenter har hatt vanskelig for å slippe ideen om at tungt er det samme som solid kvalitet, så går utviklingen mot mindre og lettere maskiner.

Verktøyprodusentene benytter seg av nye, sterke materialer, smarte tekniske løsninger og ikke minst en forbedret batteriteknologi. Alt dette gjør at de kan lage maskinene mindre og lettere.

Det er en stor fordel hvis du er håndverker, og daglig skal løfte en skrumaskin flere hundre ganger. Men for oss andre er det også kjekt å kunne bygge en redskapsbod uten å få vondt i nakke og skuldre.

LAST NED HELE ARTIKKELEN og se vår presentasjon av lekkert verktøy anno 2016.

Årets verktøy 2016

Tegra er en av produsentene som stadig fortsetter å lansere nye, lekre hansker.

3. Gjør jobben til en fest

Det skal være både behagelig og morsomt å jobbe, uansett om du er profesjonell eller en ivrig gjør det selv-er.

Proffmarkedet har de siste årene hatt søkelyset rettet mot komfort, og de lekre produktene er fortsatt primært ment for proffene, som skal bruke dem daglig. Men ingenting hindrer oss andre i å kjøpe det samme som dem.

Arbeidshansker har utviklet seg raskt, fra strikkevanter med gummiputer, til et hav av modeller i smarte materialer, og med mange forskjellige funksjoner, tilpasset spesifikke oppgaver og værforhold.

4. Verktøyet tenker selv

At verktøy er “intelligent”, kan blant annet bety at det kan jobbe sammen med andre enheter. Det er Ryobis serie “Phone Works” et godt eksempel på. Serien av verktøy kan kobles sammen med en mobiltelefon, som deretter klarer mange av de tingene som ellers ville krevd display og styringsknapper.

Vi har testet en avstandsmåler, et laservater, inspeksjonskamera, fuktmåler og et infrarødt termometer, og de virker. Men når det er sagt, så er dette kun det første seriøse steget i en trend som trenger litt forbedringer for å bli veldig smart.

LES OGSÅ: Mobilverktøy til gjør det selv-eren