Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Svensk skarpsinn - verdens minste høvelbenk

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Høvelbenken er oppfunnet igjen. Svenske Sjöbergs har laget verdens minste høvelbenk – vi synes den fortjener betegnelsen genial.

verdens minste høvelbenk

Det er vel neppe noe som er så tett forbundet med tre som høvelbenken. Og snakker vi om sløyd på skolen, er det faktisk en stor mulighet for at den høvelbenken du har stått ved, var en svensk Sjöbergs. Firmaet har nemlig laget høvelbenker i mer enn 60 år, og de må også sies å være blant de førende produsentene i verden.

LES OGSÅ: Slik får du mest ut av en høvelbenk

Sjöbergs hviler imidlertid ikke på laurbærene, og har nå laget en virkelig smart sak: en transportabel høvelbenk på størrelse med en familiepizza. Den kan helt enkelt spennes fast på et bord, og deretter henges fast på verktøytavlen etter bruk. Det er knakende godt tenkt, og det løser et problem som mange av oss kjenner: En høvelbenk krever mye plass, og vi ender derfor ofte med et arbeidsbord og en skrustikke - eller kanskje et sammenleggbart bord. Men til trearbeid er høvelbenken uovertruffen, og her treffer Sjöbergs Smart Vise godt. Det er en solid sak på 6,5 kilo, men likevel tar den ikke større plass enn 36 x 36 cm, og den er bare 8 cm tykk!

Logg inn eller kjøp tilgang kjøp tilgang

De flyttbare emneholderne gir et godt hold på for eksempel trerammer.

Med høvelbenken spent fast ved hjelp av et par skrutvinger, er det en smal sak å holde fast ting som skal bearbeides.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake