Jeg er glad i teknikk, verktøy, gnister, spon og maskiner som bråker. Derfor er posten som testredaktør hos Gjør Det Selv en drømmejobb. I løpet av ett år har jeg faktisk muligheten til å teste mer enn 200 forskjellige verktøy. Og jeg bestemmer helt selv hvilke. Derfor har jeg også en god fornemmelse av hva som rører seg, og hvilken vei vinden blåser.

De siste årenes utvikling, med maskiner som krymper i størrelse mens de fortsatt løser mer og mer krevende oppgaver, fortsetter i full fart. Det ser du blant annet på den sterke minivinkelsliperen fra Bosch. Den ligner på et leketøy, men kan uten problemer måle seg med fullvoksne maskiner med ledning. Eller batteridrevne motorsager, som kan måle seg med mange bensinmodeller. De kan jobbe i timesvis – men uten støyen og eksosen som på bensinsager.

Batteriene blir fortsatt sterkere, slik at det i dag er mulig å lage bærbare og støysvake maskiner, som for bare få år siden var helt utenkelige. Nettopp en slik type er årets absolutte vinner, som du kan lese mer om til høyre her.

I artikkelen som du kan laste ned her på siden, har jeg samlet alle mine favoritter fra året som har gått, innenfor kategoriene:

  • “bore og skru”
  • “sage”
  • “skjære og slipe”
  • “i hagen”.

God fornøyelse.

Martin Mogensen,
Testredaktør på Gjør Det Selv