En bormaskin er naturligvis laget for å bore hull med. Men det finnes en lang rekke tilbehør som kan gjøre maskinen mye mer allsidig for deg.

I stedet for å investere i en slipemaskin, søylebormaskin eller en fres, for eksempel, kan et tilbehør forvandle bormaskinen til akkurat det verktøyet du trenger. Det finnes mange muligheter. Men først må du kontrollere om bormaskinen din har en spindelhals. Spindelhalsen er en sylindrisk del like bak chucken. Den har en standardstørrelse på 43 millimeter, og er en forutsetning for montering av en del av tilbehøret du får til maskinen.

Med noen få unntak er det nesten umulig å finne en batteridrevet bormaskin med spindelhals. Derfor er det begrenset hvilket tilbehør som kan benyttes på de ledningsfrie maskinene. Det er også sjeldent at startknappen kan låses. En batteridrevet bormaskin går også raskt tom for strøm når de skal kjøres med en konstant belastning over lengre tid, noe som er en forutsetning for det meste av det tilbehøret vi viser fram her.