Test av borhammer med ledning

Vi tester hastighet med bor på 6 og 12 mm.

En vanlig slagbormaskin er glimrende til å bore hull i murstein. Men i betong må den ofte gi opp. Det skyldes at den roterer rundt hele 3000 ganger og lager cirka 40.000 bittesmå slag hvert minutt.

Hos borhammeren går det en del saktere. Til gjengjeld er slagene mye kraftigere. Det kan blant annet la seg gjøre på grunn av det smarte SDS-festet. Det holder nemlig godt fast på boret, mens det samtidig gir boret muligheten til fritt å bevege seg noen millimeter ut og inn.

Høy vekt og stor kraft

Ingen av testdeltakerne i vår borhammer test hadde problemer med den harde betongen. Men som forventet hadde maskinenes vekt innflytelse på hvor fort det gikk. Tunge maskiner er ofte mer effektive – helt enkelt fordi vekten gir mer kraft bak slagene. Nettopp derfor ble vi overrasket av testens letteste, som slo flere av de tyngre deltakerne i testen.

Borhammer test: Slik har vi testet

I testen vår er det viktigste parameteret hastighet. Det testet vi ved å bore hull med både 6 og 12 mm bor i harde betongblokker.

En stor og sterk motor kan fort komme til å bli tung. Dermed går det utover ryggen din og armene dine. Derfor måtte alle de sju deltakerne selvsagt innom vekten.

Det er til dels mulig å kompensere for en høy vekt med en god vektfordeling og muligheten til for eksempel å justere grepene. Derfor har vi også sammenlignet og vurdert ergonomien.

Til slutt har vi vurdert tilbehøret som følger med til de sju maskinene.

Uavhengig borhammer test

Magasinet Gjør Det Selv er 100 prosent uavhengig av produsenter, annonsører og andre kommersielle interesser. Vår testredaktør undersøker markedet for hva som finnes, og håndplukker selv de maskinene han vil teste. Alle produktene i testene blir utsatt for akkurat de samme harde prøvelsene, som du kan se nærmere beskrevet i artikkelen.

Leter du etter en borhammer på batteri? Her finner du vår nyeste test.

Vi har testet disse 7 borhammere med ledning

  • MAKITA HR2470
  • BOSCH PBH 2500 RE
  • STANLEY FME1250K
  • RYOBI RSDS600-K
  • BOSCH GBH 2-26 F
  • DEWALT D25033K
  • METABO KHE 2444

LAST NED HELE TESTEN og se hvilken borhammer med ledning som ble den store testvinneren.