Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Borhammer i lettvektsutgave

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Borhammere var tidligere store, tunge og dyre verktøy. Den tiden er for lengst forbi, og Worx' nye modell er et bilde av fremtiden.

En borhammer perfekt til hull i betong

Worx' nye WX 390 skriver seg inn blant en rekke lettvektsborhammere med batteridrift til noenlunde overkommelige priser. Det er bestemt et verktøy som er verdt å vurdere, hvis du jevnlig har behov for å bore vanlige monteringshull i betong. Her er nemlig borhammeren mye bedre enn for eksempel slagbormaskinen, som for øvrig heller ikke tåler det harde arbeidet særlig bra, hvis den i lengden skal bevare en nøyaktig rund gange.

WX 390 veier 1,5 kg, og den har en slagenergi på 1,2 J (joule). Det er ganske bra, og vi vet av erfaring at slagenergien er en utmerket rettesnor for maskinens effekt, men den forteller ikke alt. Antall slag per minutt og omdreininger per minutt har også betydning. Men i praktisk testing med et 8 mm bor, lever maskinen fint opp til våre forventninger, til tross for bare maksimale 900 omdr./min.

LES OGSÅ: Når skal jeg bruke et betongbor?

Selvstående borhammer med fin batteritid

Produsenten oppgir maksimalstørrelsen på bor til betong til 13 mm. Det klarer maskinen også såvidt, men et 8 mm harmonerer bedre med realiteten i en så lett maskin. Og 8 mm er også en borstørrelse som rekker fint til de fleste vanlige monteringsoppgaver i betongvegger. WX 390 er for øvrig en kompakt og velformet maskin, som kan stå av seg selv på batterifoten – det er smart.

Batterikapasiteten er 2 Ah ved 20 (18) volt. Det gir grei arbeidstid på én opplading. Et ekstra batteri er dog alltid velkomment, ettersom ladetiden er omkring én time. Slaget kan kobles ut, og det følger med en vanlig borchuck du kan bruke. Maskinen har også et innebygget, men litt svakt LED-arbeidslys.

VI TESTER: Borhammer test](Test av borehammere

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake