Med knappene i toppen tenner og slukker du laservateret, i tillegg til å velge mellom loddrett eller vannrett strek, eller et kryss.

Med knappene i toppen tenner og slukker du laservateret, i tillegg til å velge mellom loddrett eller vannrett strek, eller et kryss.

Om krysslinjelaseren fra Bosch:

Rekkevidde: 10 meter Nivelleringstid: 5 sekunder Nøyaktighet: +/- 0,5 mm Batterier: 3 stk. AAA

En krysslinjelaser er et stykke høyteknologi, der funksjonen er rørende enkel: Den lager et stort rødt kryss på veggen – og det er stort sett det den gjør.

Vi pakket ut den nyinnkjøpte laseren, og monterte den straks på det medfølgende stativet. Selv om det er en god idé å legge med et stativ i pakken, kunne det ha vært litt mer stabilt.

Smart låsefunksjon

Selve laseren er helt enkel å betjene: Det er en skyveknapp på siden, der du kan velge mellom en låst posisjon og en ulåst. I tillegg til selvsagt en av/på-funksjon.

Når låstposisjonen er valgt, er laserkrysset eller -streken fast, og følger med selve laserhuset hvis du vipper det. Den funksjonen fant vi ut at var særlig smart når vi skulle sette opp fliser diagonalt. Eksakt vinkel kunne også avleses i et stort display på krysslinjelaseren, slik at den samme vinkelen kunne kopieres over på de andre veggene. Det er kjekt.

Da vi slo av låsefunksjonen og rettet opp laseren, regulerte den seg selv, så den loddrette streken var 100 % loddrett, og den vannrette 100 % vannrett.

Genial løsning sikrer nøyaktighet

For at du skal kunne være helt sikker på nøyaktigheten, skal laseren peke rett på veggen i en 90° vinkel. Det sikret vi ved hjelp av en liten justeringskloss med to røde streker på. Den følger med laseren. Klossen skulle legges på gulvet, og når laserens loddrette strek fluktet med merkene på den, sto den riktig. Det er en enkel, men smart løsning.

DETALJER
krysslinjelaser viser helling VISER HELLING Når du legger laseren på skrå, får du vist hellingsgraden på det lille LCD-displayet. Det fungerer glimrende.
Rask nullstilling av laseren RASK NULLSTILLING Etter transport og store temperaturutsving, nullstilles laseren på få sekunder med et trykk på en knapp.
BOSCH PLL 2 KRYSSLINJELASER

4,5 stars

Enkel å bruke og meget nøyaktig både vannrett og loddrett. Synes dårlig i solskinn. Det følger med et stativ, men det er faktisk et ankepunkt. Det virker litt skrøpelig, og vi vil heller bruke noen hundrelapper på et solid fotostativ.

Pris: Fra 1149 kroner (prisene varierer)

+

Nøyaktig og enkel å bruke.

-

Svak i solskinn. Dårlig stativ.

Få smart linjelaser sammen med Gjør Det Selv

Med en 180 graders linjelaser er du sikret et godt resultat hver gang. Målerens laserteknikk gjør det enkelt å henge opp bilder og hyller på veggen, og sørger for at alt er i vater.

Klikk her og les mer om den uunnværlige lasermåleren du kan få sammen med Gjør Det Selv