For å skifte bits, skal du ta ladegrep på pistolen ved å trekke grepet tilbake mot deg.

For å skifte bits, skal du ta ladegrep på pistolen ved å trekke grepet tilbake mot deg.

Alle som utfører småoppgaver rundt i huset, har mange ganger irritert seg over atter en gang å måtte skifte bits i skrumaskinen. Plutselig er stjerneskruene erstattet av Torx, og bitsen du trenger, er selvsagt ikke å oppdrive.

Skrumaskin med trommelmagasin

Worx SD skrutrekker er en skrumaskin som fungerer som en revolver med et trommelmagasin, som kan romme opp til seks bits. Bitspatronen skal være den smarte tingen ved skrutrekkeren, der du skifter bits ved å ta et pistolaktig ladegrep. Normalt har du kanskje en alternativ bits eller tre i lommen, trenger du flere, må du som regel en tur i verktøykassen.

Fordelen med bitsmagasinet forsvinner

Vi fikk muligheten til å prøve maskinen ved monteringen av et flatpakket garderobeskap, og umiddelbart føltes den som en utmerket skrumaskin. Men den smarte ideen med magasinet forsvinner, ettersom det ikke er mulig å se hvilken bits som sitter hvor. Fordi vi måtte ta opp til både fire og fem ladegrep, før vi fant den riktige bitsen, kunne vi like gjerne ha rotet litt rundt i lommene etter den riktige bitsen.

Altfor lang ladetid

Den lille skrumaskinen ligger godt i hånden og virker solid, men de veldig korte bitsene er også et problem, fordi de krever at du holder dem helt tett på skruen. I tillegg er fem timers ladetid i overkant mye, ettersom batteriet ikke kan tas av. Det er hele maskinen som må lades opp. Derfor fikk vi en lang pause midt i arbeidet.

WORX SD SKRUTREKKER

3/5

Trommel og ladegrep fungerer fint, så vi lærte fort å skifte mellom forskjellige bits. Men de korte bitsene gjorde det vanskelig å komme til, hvis vi ikke kunne skru tett på skruen. Ladetiden virket uendelig lang.

Pris: 449 kroner på nettet, inkludert batteri og lader.

+

Liten og hendig.

÷

Korte bits. Lang ladetid.