Dewalts nye 18 volts slagbormaskin er imponerende sterk. Det kraftige batteriet og den børsteløse motoren skaper underverker.

Dewalts nye 18 volts slagbormaskin er imponerende sterk. Det kraftige batteriet og den børsteløse motoren skaper underverker.

Dewalt er mange håndverkeres foretrukne merke. Det skjønner vi godt, ikke minst etter å ha prøvekjørt denne nye 18 volts slagbormaskinen, DCD795M2, som kort sagt er en fornøyelse å bruke.

Slagbormaskin med nyeste motorteknologi

Maskinen har den nyeste, børsteløse motorteknologien. Det gir en effektiv og jevnt arbeidende maskin, som har godt med krefter. I tillegg er den laget i et meget kompakt design, som gjør det lett å komme til – også der plassen er trang. Den leveres i en liten og godt utnyttet transportkasse med plass til lader og et ekstra batteri, som følger med hvis du kjøper M2-versjonen.

Maskinen har en effektiv slagfunksjon, to gir og momentjustering til skruoppgaver. Borchucken er av metall og spenner trygt rundt bor og andre verktøy med opp til 13 mm skaft. Grepet er gummibelagt og behagelig å holde på, og maskinen er utstyrt med en god beltekrok og en effektiv lysdiode som lyser opp arbeidsområdet godt.

Tung, men effektiv slagbormaskin

Maskinen er av høy kvalitet tvers gjennom, men den er litt tung å jobbe med. Til gjengjeld er den høye vekten med på å gjøre slagfunksjonen effektiv. Skulle vi ønsket oss noe mer, ville det vært et støttehåndtak, slik at vi kunne utnyttet og styrt de store kreftene litt bedre. Med to batterier, lader og transportkasse har vi sett maskinen til drøyt 3000 kroner.

Dewalt DCD795M2 18 volts slagbormaskin

5/5

Maskinen er tung, men kompakt og knallsterk. Vi må gi alle fem stjernene til denne børsteløse kraftkaren av en slagbormaskin.

Pris: 3000 kr.

+

Gode og velfungerende detaljer. Børsteløs og mye kraft i både motor og slag.

÷

Litt tung. I tillegg savner vi et støttehåndtak.