Skal du dele bord på langs og sage dem opp til lekter? Skal du lage dine egne profilerte lister? Eller skal du kappe 3 centimeter av alle gulvbordene før du legger gulvet? Da har du bruk for ei bordsirkelsag, for den er nemlig laget spesielt til denne typen oppgaver.

Den håndholdte sirkelsaga er et av våre mest brukte el-verktøy. Og selv om den utmerker seg fordi den er lett å flytte, kommer den til kort overfor bordsirkelsaga når det gjelder presisjonssaging av lange, rette snitt.Bordsirkelsaga er ikke så lett å flytte rundt på, til gjengjeld har du alltid begge hendene fri til emnet du skal sage i – og det gjør i mange tilfeller arbeidet både lettere og sikrere. Når du kjenner saga, er det lett å spenne på et føringsbord ogkjøre gjennom et bord som skal deles.

Dette skal du se etter

Når du skal kjøpe ei bordsirkelsag, bør du passe på at alle sikkerhetsanordningene som spaltekniv, beskyttelsesskjerm og sikkerhetsbryter er på plass. Deretter bør du sjekke hvor lett eller vanskelig det er å stille inn maskinen. Både heveog senkefunksjonen og skråstilling av bladet skal være enkle å betjene. Og parallellanlegg og vinkelanlegg må kunne stilles inn uten verktøy eller ingeniøreksamen. Alt dette – og mer til – får du anledning til å stifte bekjentskap med i dette nye Gjør Det Selvkurset under ledelse av Søren Stensgård.