En bordsirkelsag er et fantastisk verktøy, som kan brukes til så mangt. Men som alt annet skal den behandles med største respekt, ellers kan det gå galt. Først og fremst skal du sørge for at sagen står fast. Den skal være stabil, underlaget skal være plant så den ikke vipper, og aller helst skal sagen være boltet fast til gulvet. De mindre bordmodellene skal du feste til arbeidsbordet ditt, som du skal sørge for at ikke velter, gjerne ved å skru fast det også.

Du skal også sørge for rikelig med plass rundt, så du kan komme til med lange emner og store plater. Og du skal kunne stå komfortabelt selv: Det krever at sagbordet har en høyde som passer deg, og at du er omhyggelig med å fjerne alt fra gulvet som du ellers kan snuble i. Klosser og plankestubber er farlige, og sagflis blir skummelt glatt, spesielt på et glatt, malt betonggulv på verkstedet ditt.

Vi gjentar fra første leksjon at du skal holde fingrene vekk fra bladet, og du skal i utgangspunktet ikke fjerne spaltekniven eller sikkerhetsskjermen. De kan begge fjernes, og i siste leksjon skal vi vise deg hvordan, og når det er forsvarlig å gjøre det.

Bruker du sikkerhetsutstyret, som vi viser på neste side. Og bruker du hodet hele tiden, slik at du ikke gjør de feilene vi også viser, så er du godt i gang. Da vil du om kort tid ikke skjønne hvordan du tidligere har klart deg uten en bordsirkelsag i verktøysamlingen.