Sagen er montert på et bord med hjul, slik at den er lett å flytte. Det er smart.

Sagen er montert på et bord med hjul, slik at den er lett å flytte. Det er smart.

Ryobis mobile bordsirkelsag er faktisk ganske sterk. 1800 watt gir kraft nok til å dele et bord som er 50 mm tykt på langs. Produsenten har løst tre viktige ting, som er vesentlige på en bordsirkelsag: Kreftene tilsvarer sagekapasiteten, mens bordet er stabilt, med en grei størrelse. I tillegg er anleggene nøyaktige og enkle å justere.

Det er spart på feil steder

Til gjengjeld er det spart mye andre steder. For eksempel er platen som sagen skrus fast på altfor tynn, og det er nesten umulig å komme til for å spenne boltene.

Sikkerhetsskjermen over bladet klikkmonteres, men vi hadde vanskelig for å se om skjermen satt som den skulle. Dette er feil steder å spare, på en så potensielt farlig maskin som en bordsirkelsag. I tillegg til dette, var bladskiftet alt for vanskelig. Vi klarte nesten ikke å fjerne dekkplaten. Det er ikke særlig smart, fordi dekkplaten også må fjernes når spaltekniven skal justeres. Dette burde det være mulig å løse.

Manualen er også forvirrende, med dårlige illustrasjoner.

Hendig bordsirkelsag

Andre steder har Ryobi gjort god jobb. Hjulene gjør at sagen kan slås sammen og trilles vekk når den ikke skal brukes. At verktøyet som kreves for å skifte blad sitter på sagen, er også et pluss. Totalt sett, får du en grei hobbymaskin til en rimelig pris med denne bordsirkelsagen.

RYOBI RTS1800EF-G BORDSIRKELSAG

3,5 stars

SIkkerhetsskjermen må forbedres, mens bladskiftet og justering av spaltekniv bør gjøres enklere, og manualen bør skrives om. Bortsett fra dette, får du en sterk, nøyaktig og hendig bordsirkelsag til et beskjedent sagebehov.

Pris: 3890 KRONER på nettet

+

Sterk sag. Gode anlegg.

÷

Halter på sikkerhet og manual.

DETALJER: USIKKER SKJERM

Sikkerhetsskjermen skal klikkes på plass. Men det er vanskelig å merke om den sitter riktig. Det er en dårlig løsning, Ryobi.

DETALJER: HÅPLØST BLADSKIFT

Dekkplaten rundt bladet er nærmest umulig å få av. Det er dumt, for den må fjernes når det skal skiftes blad.