Vi har funnet sage-/skjæreverktøyet som har skilt seg mest ut i 2015, og med det gjort seg fortjent til å havne blant årets beste batteridrevne verktøy. Se alle her.

MILWAUKEE SMS 216

Milwaukee Det er ganske imponerende at det lages kapp-/gjærsager på batteri. Ikke minst var Milwaukees nye modell overbevisende når vi testet den.

Designet er kompakt og robust, den veier bare 14 kg, og maskinen er i det hele tatt overraskende kraftig og ikke minst nøyaktig i alle snitt.

Pris: ca 5000 kroner (uten batteri og lader) - www.milwaukeetool.no

STANLEY FMC650B/FMC650M2

Stanley Alle har bruk for en god stikksag i ny og ne. I år kom Stanley Fatmax med en særdeles effektiv modell, som både kan holde U- og T-blad.

Sagen har tre forskjellige pendelutsving, avhengig av oppgaven, og en integrert blåser holder saglinjen fri for støv og skitt.

Pris: ca 1000 kroner (uten batteri og lader) - www.stanleyworks.no

BOSCH PST 10,8 LI

BoschSmart sag på 10,8 volt, som du kan bruke som både stikksag og bajonettsag. Med det unike SDS-systemet endrer du bare bladets retning.

Sagedybden er 30 mm, noe som betyr at du både kan sage smått, f.eks. til en ny stikkontakt, og stort, f.eks. hull til en ny kjøkkenvask.

Pris: ca 1200 kroner - www.bosch.no

Les mer om: Bajonettsag

WORX HANDYCUT

Worx

Til mindre sageoppgaver på trange plasser, har Worx lansert denne lille, kjekke sagen med lasersikte på skjærelinjen, og en skjæredybde på 27 mm.

Du skifter blad etter materialet, og det følger med blad så du kan skjære i både tre, metall, fliser, gipsplater og plast.

Pris: ca 1900 kroner - www.hpschou.com

MAKITA DHS710

Makita Siste trend fra Makita, er maskiner som brukes med 2 x 18 volts batterier, slik at du får hele 36 volt til rådighet. Den nye sirkelsagen DHS710 er et flott eksempel på hvor godt det faktisk virker, og sagen fikk også alle fem stjernene i prøvekjøringen vår.

Spesielt fornøyd var vi med motorlyden, som er en dempet summing og typisk for mange av Makitas kvalitetsmaskiner. Dybdejusteringen på snittet går ned til 68,5 mm.

Sett til 5000 kr. - www.makita.no

METABO MT 18 LTX

Metabo Multikuttere på batteri er ikke nytt, men det er faktisk først i år at Metabo har lansert sin utgave. Til gjengjeld har de gitt full gass, og laget et verktøy med samme høye yteevne som en 230 volts maskin. De har også utstyrt maskinen med elektronikk som sikrer konstant hastighet, også under belastning.

Verktøyholderen kan tilpasses tilbehøret fra andre produsenter, og det er dobbelt LED-lys på maskinen.

Sett til 2000 kr. - www.metabo.no

RYOBI RRS1801M

RyobiRyobi ligger i front når det gjelder antallet nye batteriverktøy som sendes ut i markedet. Med bajonettsagen deres får du en både sterk og hendig maskin, med en skjærekapasitet på 180 mm i tre.

Sagen klarer helt opp til 3100 omdr. per min, og det er verktøyfritt bladskift, variabel hastighet og innebygget antivibrasjonssystem.

Pris: ca 700 kroner (uten batteri og lader) - no.ryobitools.eu

Er du abonnent? Her kan du også se årets verktøy

Som abonnent på magasinet, kan du laste ned hele oversikten over årets verktøy – dermed er ønskelisten til jul klar!

Er du ikke abonnent, kan du bli det her for bare 19 kr. Du får et abonnementsnummer med en gang, slik at du kan opprette en profil og få tilgang til HELE Gjør Det Selv.