Som bordsag klarer sagen opp til 60 mm tykke plater. Selve bordet er laget i helstøpt aluminium, og sagen har myk oppstart.

Som bordsag klarer sagen opp til 60 mm tykke plater. Selve bordet er laget i helstøpt aluminium, og sagen har myk oppstart.

Det er penger å spare ved å kombinere to sager i én og samme maskin. Men den største gevinsten er egentlig plassen du sparer på oppbevaring, i tillegg til det mindre besværet med transport når du flytter prosjektet ut av verkstedet.

Kappsag og bordsag i én maskin

Ryobis nye RTMS 1800 er en slik kombinasjon av kappsag og bordsirkelsag, og når du først har justert den 15 kg tunge sagen og satt den forsvarlig fast, er du klar til å skjære både på langs og på tvers. Det krever litt tid før du kjenner alle funksjonene på sagen, og manualen hjelper deg dessverre ikke veldig mye med det. Men når du har prøvd både justeringer og omstillinger, fungerer sagen godt, med en bra 1800 watts motor og en bladhastighet på opp til 5000 omdreininger i minuttet.

Kombisagens funksjoner

Kappsagen har de funksjonene du trenger: Bordet kan dreies til en vinkel på cirka 50 grader til begge sider, og sagen kan vippes, slik at bladet vinkles 0-45 grader til venstre. Men skalaene er ikke så tydelige som de kunne vært.

Når det gjelder bordsagen, har den en skjærekapasitet på 60 mm i høyden. Det er bra. Men bordet kan ikke vippes, og vi kunne gjerne tenkt oss et bedre anlegg – størrelsen er litt i underkant, hvis du vil skjære større plater.

Forvent en del støy fra sagen

I tillegg bråker sagen en del, og du må lære deg å stole på den røde streken fra lasersiktet. For når sagen vippes ned mot emnet, gjør sikkerhetskappen rundt bladet at du ikke kan se hvor de 48 tennene i sagbladet biter tak i emnet.

Vi har sett Ryobi RTMS 1800 til cirka 2900 kroner.

RYOBI RTMS 1800 KOMBISAG

3/5

Kombimaskiner har flere fordeler, men også sine begrensninger, og Ryobi RTMS 1800 er ikke noe unntak. Vi gir 3 av 5 stjerner.

Pris: Cirka 2900 kroner.

+

Sterk motor og mange funksjoner i én og samme maskin. God kapasitet både som kapp- og som bordsirkelsag.

÷

En del støy. Litt kronglete omstilling mellom bord- og kappsag. Dårlig brukerveiledning. Anlegget til sagen er for lite til større plater.